Borac zbog Ljubića trenira u cik zore

D. Pašagić, B. Radulović
Borac zbog Ljubića trenira u cik zore

Prnjavor - Fudbaleri drugoligaša Ljubića priredili su svojevrsnu senzaciju i eliminisali banjalučki Borac u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske pošto su na stadionu “Siniša Peulić” slavili sa 2:1.

To je bio prvi poraz “crveno-plavih” u ovoj sezoni, a najveći krivac za to je Danko Segić, koji je postigao oba gola za Ljubić, prvi u 27, a drugi u 42. minutu. Poraz izabranika Darka Vojvodića ublažio je u 81. minutu “rezervista” Siniša Dujaković, ali to je bilo sve što je u ovom susretu uradio favorit.

- Ovo je bilo naše najbolje ovojesenje izdanje. Pružili smo maksimum, što je zateklo i zbunilo igrače Borca. U drugom poluvremenu smo nadigrani, ali smo uspjeli da se odbranimo pred stalnim presingom Banjalučana - rekao je trener Ljubića Nikola Zeljković.

Vojvodić je bio bijesan i priznao da bi najradije propao u zemlju zbog izvedbe svojih igrača.

- Kako smo igrali, to je bruka i sramota. Prnjavorčanima svaka čast na pobjedi, suđenje je bilo vrhunsko, a za naš poraz smo samo mi krivci - rekao je Vojvodić.

Prije susreta je rekao da će u slučaju eventualnog neuspjeha biti sankcija, s obzirom na to da je najavljivao pohod na trofej u Kupu Srpske. Igrači su prve posljedice osjetili već sinoć, jer su trenirali po povratku u Banjaluku, a Vojvodić je isti recept najavio i za jutros u šest časova.

- Kada mogu radnici za mizerne plate u to vrijeme ići na posao, zašto i moje “zvijezde” ne mogu na trening - zapisao se Vojvodić, koji je već izvodio igrače u “nevrijeme” na trening poslije poraza na turniru u Gradišci uoči starta prvenstva.

Plasman u polufinale izborio je i aktuelni osvajač Kupa Radnik, koji je u Sokocu savladao drugoligaša Glasinac 2011 sa 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Jovan Motika, koji je mrežu Miloša Pajevića pogodio u 23. minutu.

Među četiri najbolje ekipe je vodeći tim Druge lige Srpske, grupa zapad Jedinstvo iz Žeravice, koje je bez većih problema u Mišićima savladalo trećeligaša Skugrić 1964 sa 3:0. Pogotke za četu Borisa Savića postigli su Ognjen Škorić u 37. iz penala i 53, te Slaven Kovljen u 89. minutu.

Krupa

Premijerligaš Krupa je dan ranije obezbijedila plasman u polufinale pošto je u Trebinju savladala drugoligaša Leotar sa 2:1. Mečevi polufinala i finala igraće se 2019. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana