Борац вечерас јури десети, Крупа четврти пехар

Дарко Пашагић
Борац вечерас јури десети, Крупа четврти пехар

Бањалука - На Градском стадиону вечерас ће пасти одлука, ко ће бити побједник 22. Купа Бањалуке, чије ће финале између Борца и Крупе бити играно од 19 часова поводом крсне славе града, Спасовдана.

У досадашњим такмичењима Борац је имао далеко више успјеха и са девет освојених пехара убједљиво је најбољи, док је Крупа три пута тријумфовала, баш као и БСК и Крила Крајине. “Црвено-плави” нису блистали ове сезоне и сматрају да би сезону било лијепо крунисати бар једним пехаром у чијем су прошлогодишњем финалу послије бољег извођења пенала савладали Крупу са 5:4 (1:1).

- Крупа је једна константа, двије године већ играју Лигу за првака. Очекујем добру утакмицу. Кадровских проблема имамо и ми и они, али мотива неће недостајати. Очекујем и доста публике. Малу предност дајем Крупи, међутим даћемо све од себе да освојимо пехар - рекао је нови спортски директор ФК Борац и до краја сезоне помоћник у стручном штабу Марко Максимовић.

Повреде и даље муче Немању Тркуљу, Луку Лучића, Дејана Глишић, Стефана Дујаковића и Синишу Дујаковића, али из Борца поручују да ће најјачи могући састав изаћи на терен.

- Сигурно ће играти Бојан Пузигаћа и Махир Карић, иако њих двојица не могу играти у посљедњем првенственом колу против Слободе због жутих картона. Ростер је скраћен, али борићемо се да одбранимо трофеј - истакао је Максимовић, који је додао да ће донаторско вече ФК Борац бити одржано 1. јуна у ресторану на острву Ада.

Крупа ће првенствену трку завршити на шестој позицији, остала је без пехара Купа БиХ, али има шансу за још два трофеја, јер поред финала Купа града игра и финале Купа Републике Српске, 24. маја у Приједору против бијељинског Радника. На руку им иде и чињеница да су ове године чак три пута савладали Борац, два пута у првенству и једном у Купу РС уз гол разлику од 5:0.

- Имамо великих кадровских проблема пред овај сусрет. Повријеђени су Нусмир Фајић, Миљан Љубеновић, Ајдин Реџић, Стефан Савић, Јово Лукић, Милорад Балабановић, а неће играти ни Александар Вукотић, који се вратио из Белгије, још је ту са нама, али је као што је познато већ члан Васланд Беверена - истакао је шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић.

Он је рекао да је Крупа показала током сезоне колико може у дуелима са Борцем, али да ће сада бит друга прича.

- Играћемо практично без пола тима, мораћемо много да комбинујемо, али се ипак надам да можемо стићи до тријумфа и четвртог пехара у овом такмичењу - додао је Старчевић.

Побједници

1997. Омладинац

1998. Борац

1999. БСК

2000. Борац

2001. Крила Крајине

2002. Борац

2003. Крила Крајине

2004. Борац

2005. Крила Крајине

2006. Жељезничар

2007. Борац

2008. БСК

2009. Борац

2010. БСК

2011. Борац

2012. Напријед

2013. Крупа

2014. Борац

2015. Крупа

2016. Крупа

2017. Борац

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана