Borac već ima siguran trio

Darko Pašagić
Borac već ima siguran trio

Banjaluka - Mahir Karić, Armin Mahović i Danijel Majkić u nastavku sezone, po svemu sudeći, nosiće dres Borca jer je uprava banjalučkog kluba s njima usmeno dogovorila saradnju.

Karić je prvi dio sezone proveo u Vitezu, Mahoviću je istekao ugovor sa Olimpikom, dok je Majkić nosio dres švedskog Sandvikena.

- Praktično smo sve dogovorili sa njima trojicom i oni će postati naši članovi. Želja nam je da se što više ofanzivno pojačamo, jer je jasno da je slaba realizacija bila najveći problem u prvom dijelu sezone - naglasio je vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Borca Igor Janković.

Osim njih dvojice, "crveno-plavi" dres bi trebalo da obuče i tandem iz Gane Kofi Jeboa i Mohamed Abdulai, koji igraju u veznom redu, odnosno napadu.

- Sa njima je takođe postignut usmeni dogovor, ali sada treba da bude riješena papirologija. Kao što je poznato, to ne ide baš lako sa igračima iz Afrike, ali vjerujem da će sve biti u redu i da će i ovaj tandem obući dres Borca - nastavio je Janković.

Još dvojica bivših igrača Banjalučana su na meti čelnika tima sa Gradskog stadiona. Riječ je o Perici Ivetiću i Saši Kajkutu, koji su jesenas branili boje Sarajeva, odnosno Željezničara.

- Svjesni smo da je njihov dolazak još u magli, ali ako se ukaže bilo kakva prilika za to, sigurno ćemo je znati iskoristiti. Bilo bi idealno da i njih dvojica na proljeće budu članovi Borca - istakao je Janković.

Još nije odlučeno ko će u nastavku sezone biti šef stručnog štaba "crveno-plavih". Čelnici kluba žele da što prije riješe ovo pitanje, a knjiga je spala na dva slova, Dragana Jovića i Igora Jankovića. U ovom trenutku mnogo je bliža opcija da ostane Janković i da mu sa sadašnje funkcije bude ukinut prefiks vršilac dužnosti. U klubu su zadovoljni onim što je ostvario mladi stručnjak iz Gradiške u posljednja tri jesenja kola kada je preuzeo "vruć krompir" i smatraju bi on bio idealno rješenje na duže staze.

- I ova dilema će biti veoma brzo riješena. Kako sada stvari stoje, postoje velike šanse da ostanem uz prvi tim, odnosno da i zvanično postanem šef stručnog štaba. Vidjećemo, sve će se znati  narednih dana - rekao je Janković.

Odlasci

Janković još nije siguran ko bi sve ove zime mogao da napusti Gradski stadion. Odranije je poznato da klub više ne računa na Borisa Raspudića, Bojana Puzigaću, Ivana Delića, Borislava Erića i Miloša Đorđevića, a pominje se da su blizu odlaska mladi reprezentativci BiH Vladan Danilović i golman Nemanja Trkulja.

- Poznato je da su njih dvojica na meti klubova iz Holandije, Belgije, ali i Srbije. Na našu adresu stiglo je nekoliko ponuda i sudbina Danilovića i Trkulje biće poznata narednih dana. Ukoliko ode Trkulja, moraćemo potražiti alternativu i već smo stupili u kontakt sa golmanom Čelika Matejom Markovićem - naglasio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana