Борац већ има сигуран трио

Дарко Пашагић
Борац већ има сигуран трио

Бањалука - Махир Карић, Армин Маховић и Данијел Мајкић у наставку сезоне, по свему судећи, носиће дрес Борца јер је управа бањалучког клуба с њима усмено договорила сарадњу.

Карић је први дио сезоне провео у Витезу, Маховићу је истекао уговор са Олимпиком, док је Мајкић носио дрес шведског Сандвикена.

- Практично смо све договорили са њима тројицом и они ће постати наши чланови. Жеља нам је да се што више офанзивно појачамо, јер је јасно да је слаба реализација била највећи проблем у првом дијелу сезоне - нагласио је вршилац дужности шефа стручног штаба Борца Игор Јанковић.

Осим њих двојице, "црвено-плави" дрес би требало да обуче и тандем из Гане Кофи Јебоа и Мохамед Абдулаи, који играју у везном реду, односно нападу.

- Са њима је такође постигнут усмени договор, али сада треба да буде ријешена папирологија. Као што је познато, то не иде баш лако са играчима из Африке, али вјерујем да ће све бити у реду и да ће и овај тандем обући дрес Борца - наставио је Јанковић.

Још двојица бивших играча Бањалучана су на мети челника тима са Градског стадиона. Ријеч је о Перици Иветићу и Саши Кајкуту, који су јесенас бранили боје Сарајева, односно Жељезничара.

- Свјесни смо да је њихов долазак још у магли, али ако се укаже било каква прилика за то, сигурно ћемо је знати искористити. Било би идеално да и њих двојица на прољеће буду чланови Борца - истакао је Јанковић.

Још није одлучено ко ће у наставку сезоне бити шеф стручног штаба "црвено-плавих". Челници клуба желе да што прије ријеше ово питање, а књига је спала на два слова, Драгана Јовића и Игора Јанковића. У овом тренутку много је ближа опција да остане Јанковић и да му са садашње функције буде укинут префикс вршилац дужности. У клубу су задовољни оним што је остварио млади стручњак из Градишке у посљедња три јесења кола када је преузео "врућ кромпир" и сматрају би он био идеално рјешење на дуже стазе.

- И ова дилема ће бити веома брзо ријешена. Како сада ствари стоје, постоје велике шансе да останем уз први тим, односно да и званично постанем шеф стручног штаба. Видјећемо, све ће се знати  наредних дана - рекао је Јанковић.

Одласци

Јанковић још није сигуран ко би све ове зиме могао да напусти Градски стадион. Одраније је познато да клуб више не рачуна на Бориса Распудића, Бојана Пузигаћу, Ивана Делића, Борислава Ерића и Милоша Ђорђевића, а помиње се да су близу одласка млади репрезентативци БиХ Владан Даниловић и голман Немања Тркуља.

- Познато је да су њих двојица на мети клубова из Холандије, Белгије, али и Србије. На нашу адресу стигло је неколико понуда и судбина Даниловића и Тркуље биће позната наредних дана. Уколико оде Тркуља, мораћемо потражити алтернативу и већ смо ступили у контакт са голманом Челика Матејом Марковићем - нагласио је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана