Borac upozorio Fudbalski savez BiH na sudiju Šehovića

klix.ba
Borac upozorio Fudbalski savez BiH na sudiju Šehovića

FK Borac poslao je pismo Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine u kojem je upozorio na sarajevskog sudiju Admira Šehovića i njegov "nejednak kriterij" u prvoj utakmici protiv Mladosti, a sve pred meč 14. kola Premijer lige BiH.

Naime, sarajevski sudija Šehović ponovo je delegiran na meču Borca protiv Mladosti, a banjalučki klub s njim nema "pozitivna" iskustva.

Šehović je bio glavni sudija na Gradskom stadionu u Banjaluci u 3. kolu, koji su izabranici Edisa Mulalića riješiili u svoju korist pogotkom Aladina Šišića već u prvom minutu.

Sarajevski sudija je, po mišljenju mnogih ljubitelja fudbala u Banjaluci, na toj utakmici previdio "dva jedanaesterca" za Borac, ali i propustio da pokaže crveni karton gostima zbog prigovora i udaranja fudbalera Borca bez lopte.

Kako je Savez ponovo delegirao Šehovića, iz Platonove su poslali dopis u FSBiH od kojeg traže da "obrate pažnju na dijeljenje pravde" sarajevskog sudije.

Inače, Šehoviću će u Doboju kod Kaknja pomagati takođe Sarajlije Dženan Milić i Haris Baković, četvrti arbitar je Emir Spahalić iz Mostara, a delegat Trebinjac Milan Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana