Borac ubjedljiv kontrolnim utakmicama: Četiri gola Rudaru, čak šest Naprijedu

Darko Pašagić
Borac ubjedljiv kontrolnim utakmicama: Četiri gola Rudaru, čak šest Naprijedu

Banjaluka - Fudbaleri Borca tokom vikenda odigrali su dvije kontrolne utakmice, u kojima su zabilježili dva ubjedljiva trijumfa, protiv Rudar Prijedora sa 4:0 i trećeligaša Naprijeda iz Banjaluke sa 6:0.

Izabranici Zoran Dragišića u subotu su na Gradskom stadionu savladali prvoligaša iz Prijedora, a strijelci su bili Radoja u 23. i 68, Malbašić u 60. i Kukić u 81. minutu.

Dan kasnije protiv Naprijeda mrežu rivala zatresli su Kukić u 20. i 30. iz penala, Danilović u 50. i 65, Bamburać u 62 i Kulenović u 87. minutu.

- Baš kao i utakmicama na Zlatiboru, gdje nismo uspjeli da zabilježimo nijednu pobjedu, ni u ova dva susreta rezultat nam nije bio u prvom planu, već uigravanje ekipe, koja polako dobija konture. Preostale su nam još praktično dvije sedmice i siguran sam da ćemo start i premijeru protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva dočekati potpuno spremni - istakao je trener Banjalučana Zoran Dragišić.

Po povratku sa Zlatibora ekipa je postala jača za još dva fudbalera. Na pozajmicu do decembra iz bijeljinskog Radnika stigao je desni bek Slađan Antić, dok je doskorašnji vezista Mladosti iz Velike Obarske, Crnogorac Ivan Delić potpisao jednogodišnji ugovor sa "crveno-plavima".

- Sa njima dvojicom za nas je praktično završen prelazni rok. Potrebno je sada još da se poslože kockice i da se do početka prvenstva nekoliko igrača, koji su trenutno van stroja, oporave - rekao je Dragišić.

Banjalučani će do kraja priprema odigrati još dva kontrolna susreta.

- Već u srijedu od 18 časova gostujemo u Doboju, gdje ćemo se sastati sa drugoligašem Srpske, Željezničarom. Za subotu je zakazana "generalka" u kojoj ćemo na Gradskom stadionu ugostiti Slobodu iz Novog Grada - dodao je Dragišić.

Postave

Meč protiv Rudar Prijedora Borac je počeo u sastavu: Avdukić, Kondić, Popović, Grahovac, Erić, Kiso, Dujković, Radoja, Škorić, Antić, Guzina, a u igru su još ulazili: Vejnović, Prljeta, Malbašić, Zekanović, Petrović, Vidović, Danilović i Kukić.

Protiv Naprijeda susret su započeli: Dobraš, Prljeta, Vidović, Vejnović, Petrović, Danilović, Jagodić, Mišić, Kukić, Perišić, Trninić. U nastavku susreta priliku su dobili još: Kondić, Popović, Grahovac, Škorić, Bamburać i Kulenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana