Borac u osmini finala Čelendž kupa

nezavisne.com
Borac u osmini finala Čelendž kupa

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela plasirali su se u osminu finala Čelendž kupa pošto su u dvomeču trećeg kola pobijedili Vogošću Poljine Hils. U prvom meču su slavili rezultatom 23:22, a večeras u svom “Boriku” sa 30:18 (13:8), čime su nakon 14 godina izborili evropsko proljeće.

Banjalučani su od starta zaigrali agresivnije, odbrana je bila dobra, ali i napad pa je u 10. minutu na semaforu pisalo 5:0 za domaćina.

Prethodno (osmi minut) je Adi Džinović dobio crveni karton zbog prekršaja nad Srđanom Savićem, tako da je Vogošća bez njega morala da igra u nastavku.

Do kraja poluvremena postigli su osam golova, pet manje od Borca za koji je odlično branio Bojan Ljubišić (10 odbrana u prvom poluvremena).

Borac je bio bolji i u nastavku utakmice.

Najefikasniji u Borcu bili su Vladan Đurđević sa sedam golova i Dean Šešić sa šest, a Ljubišić je utakmicu završio sa 15 odbrana.

Najbolji u Vogošći bili su Damir Efendić, nekadašnji golman Borca, sa 13 odbrana, dok je najefikasniji bio Almir Osmanhodžić sa četiri pogotka.

“Presudila je naša borbenost i želja za pobjedom. Zasluženo smo slavili, a zahvalio bih se fenomenalnim navijačima” rekao je Ljubišić nakon utakmice.

Ko će bh. predstavniku biti rival u osmini finala biće poznato nakon žrijeba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana