Борац у кампусу прави корак ка одбрани титуле

Душан Репија
Борац у кампусу прави корак ка одбрани титуле

Бањалука - Челници Извиђача одбили су приједлог Борца м:тел да прва утакмица финалне серије првенства буде одиграна у недјељу па ће двије најбоље екипе БиХ снаге одмјерити у суботу у дворани студентског кампуса (19) како је првобитно планирано.

Бањалучани су предложили да меч буде одигран 24 часа касније у “Борику”, али гостима то није било прихватљиво, па ће баш као и у три претходна важна меча ових ривала у Бањалуци снаге одмјерити ван “храма спорта”. Сва три пута “црвено-плави” су се радовали, а најсвјежије је сјећање на овогодишње финале Купа БиХ које је завршено неријешено, али је Борац сачувао гол предности из Љубушког.  Без обзира на многе недоумице, чак и самовољу и непрофесионализам комесара такмичења Зденка Алпезе, који је тек прекјуче саопштио клубовима начин система игре у финалу (један меч у Бањалуци, па два у Љубушком), атмосфера на прес конференцији била је сјајна, а тренер Мирко Микић и најискуснији Дејан Унчанин пренијели су да је таква и у свлачионици.

- Овај први меч је врло важан, јер када би славили, они би сигурно били под већим притиском. Сјећам се давне 1997. године када сам играо за Партизан, били смо убједљиво најбољи тим лиге, у Нишу у првој утакмици водили до 58. минута и изгубили, а Железничар онда на полувремену у Београду водио десет разлике. Не причам ово без разлога, много је сличних примјера и зато морамо да дамо све од себе да направимо добар посао у првој утакмици и да се приближимо одбрани титуле - рекао је Унчанин.

Он је додао да је Извиђач бар за двадесет одсто подигао ниво игре од финала Купа и да ће серија сигурно бити неизвјесна. Обично се каже да се умор у финалу не осјети, јер је без обзира на адреналин врло тешко извући максимум у ситуацији када екипа за три мјесеца одигра 30 утакмица, као што је случај са Борцем.

- Умора сигурно има, али су моји момци показали да су најбољи у тренуцима када је најтеже. Надиграни смо само у два меча против ЦСМ Букурешта, а остали порази били су на једну лопту. И против Грачанице нам је неколико пута “висила” предност од четири разлике, али смо у свим тешким ситуацијама проналазили рјешење. То је најјача снага ове екипе - подвукао је Микић.

Извиђач већ годинама форсира младе играче и брз игру, а слично је и ове сезоне. Највише проблема Борцу задавао је омалени средњи бек Милан Вукшић.

- Врло је незгодан због висине и брзине, јер како год да га чувате успије да направи проблеме. Ипак, не бих никог да издвајам, они су врло талентована екипа играју колективно. Најважније да им спријечимо контре и полуконтре - закључио је Микић.

Шампион ће постати екипа која оствари двије побједе. Други меч на програму је 8. јуна, а евентуално трећи 12. јуна такође у Љубушком.

 

 

Одбијена жалба Слоге

Комесар такмичења Зденко Аплеза одбацио је жалбу Слоге и регистровао реванш утакмицу полуфинала против Извиђача резултатом којим је и завршена (30:27). Он је у одговору на жалбу написао да правила игре нису повријеђена јер је за записничким столом уредно мјерено вријеме и да је функционисао ручни семафор на којем је показиван резултат, те да су представници оба тима имали увид у вријеме. Ипак, Извиђач ће платити новчану казну, јер као домаћин није обезбиједио да функционише велики семафор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана