Борац у августу добија терен

Данијел Радујковић
Борац у августу добија терен

Бањалука - Фудбалери Борца ускоро би могли добити помоћни терен пошто је коначно расписан конкурс за изградњу и сада се чекају понуде извођача радова који до 25. јула имају рок за пријаву.

Ако све буде према очекивањима радови би могли почети средином августа, док прође жалбени рок. У Службеном гласнику БиХ објављено је да се тражи извођач радова који ће понудити најнижу цијену за "набавку и постављање вјештачке траве на привременом помоћном фудбалском терену уз Градски стадион". За овај пројекат Борац је раније конкурисао и добио 185.000 марака од Европске фудбалске федерације (УЕФА), док је остатак новца (ријеч је о цифри од 370.000 марака) обезбиједио град Бањалука. Тако би све генерације "црвено-плавих" коначно могле добити терен на којем би без проблема могле да се спремају за утакмице. Ово је већ дуже вријеме био један од горућих проблема клуба.

Тако би радосне вијести могле да дочекају играче Борца који се тренутно на Златибору спремају за почетак сезоне у Првој лиги Републике Српске (6. августа). Бањалучани су одиграли и први пријатељски меч на српској планини и доживјели су други пораз у текућим припремама (први од Младости Добој Какањ 0:1). Бољи од њих били су фудбалери Металца из Горњег Милановца који су славили са 1:0, али директора екипе Стојана Малбашића то не брине.

- Против Металца смо одиграли доста добро. Примили смо гол из прекида. Имали смо четири или пет добрих шанси, али их нисмо реализовали. Постигли смо један погодак који нам је судија неоправдано поништио и нисмо заслужили да изгубимо. Што се тиче саме екипе, играли су скоро сви, 22 играча - истакао је Малбашић.

Он је истакао да су услови на Златибору одлични, као и да за сада све иде према плану.

- Услови су феноменални, од терена који су одлични, до смјештаја, хране, особља. Вријеме је такође добро и за сада нам све иде на руку. Борис Гаврић је добио ударац у кољено, неће бити на тренингу дан-два. Новајлије доста добро раде, добиће своју шансу у ових пет-шест утакмица које ће нам послужити да видимо право страње екипе и појединаца - додао је Малбашић.

Данас против Младости

Нови припремни меч Борац ће одиграти већ данас и то против Младости из Лучана. Након тога противници ће бити Грбаљ (15. јул), ОФК Петровац (17. јул) и Ловћен (19. јул).

- Поред планираних мечева можда ћемо 16. јула одиграти још меч против Спартака из Суботице гдје би играли млађи играчи да видимо на кога можемо рачунати - казао је Малбашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана