Borac traži 10.000 evra za Galešića

Darko Pašagić
Borac traži 10.000 evra za Galešića

Banjaluka - Iskusni ofanzivac Goran Galešić koji je praktično sve dogovorio sa Krupom, najvjerovatnije neće karijeru nastaviti u ovom premijerligašu, jer njegov dojučerašnji klub Borac traži 10.000 evra obeštećenja.

Prvobitno je bilo rečeno da Galešić može otići sa Gradskog stadiona bez obeštećenja, ali direktor "crveno-plavih" Dejan Lukendić tvrdi da se to odnosilo samo na inostrani angažman.

- Sam Galešić je prvo tvrdio da uzima papire da bi išao u inostranstvo. Nekoliko dana kasnije pojavio se sa pričom da postoji šansa da ode u Čelik ili Slobodu, a Krupu niko nije spominjao. Odjednom, Galešić je sve dogovorio sa komšijama. I tada je došlo do ovoga do čega je došlo, jer je stav uprave da može otići bez obeštećenja samo ako ide u inostranstvo. Rekli smo da nećemo pojačavati klubove Premijer lige, a pogotovo ne konkurente u borbi za plasman u Ligu za prvaka. Ponavljam, da to nije moja odluka, kako pojedinci hoće da prikažu u javnosti, već je to stav uprave kluba - naglasio je Lukendić.

Prvi operativac "crveno-plavih" naglasio je da se Galešić ponio krajnje nekorektno.

- Razgovarao je bez našeg znanja sa klubovima iako smo htjeli da mu pomognemo na bilo koji način da realizuje transfer. U prvom dijelu sezone praktično smo ga vratili u život, jer momak nije igrao nigdje pola godine, ako ne i duže. Obavio je pripreme. Bilo je tu svega i svačega, ali neću o tome. Nebitno je. A sada, potpuno spreman i rehabilitovan treba da pojača nekoga ko je nama konkurent i treba da igra protiv nas - nastavio je Lukendić.

On je naglasio da je netačno da Borac iskusnom ofanzivcu duguje 14.000 maraka.

- Informacija da je zbog duga od 14.000 maraka Borac spreman da Galešiću da ispisnicu nije tačna. Njemu su isplaćene sve plate iz prvog dijela sezone, a jedino nije jedan dio drugog dijela ugovora, koji iznosi 4.000 evra, ali i to bi mu bilo isplaćeno u predviđenom vremenu. Za sada, kako stvari stoje Galešić ostaje naš član, a o njegovom daljem statusu odlučiće uprava i sportski sektor - dodao je Lukendić.

Ilić: Nećemo platiti

Potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić kaže da mu nije jasno kako su na Gradskom stadionu brzo promijenili ploču.

- Telefonski sam kontaktirao sa potpredsjednikom Borca Vicom Zeljkovićem i sa njim praktično sve dogovorio u vezi sa prelaskom Galešića u Krupu. Međutim, nedugo poslije zvao me je Dejan Lukendić i rekao da do transfera može doći samo uz obeštećenje. Nećemo otkupljivati ničiji ugovor, niti dati 10.000 evra, a Galešić može postati naš član samo ako donese čiste papire, naravno bez obeštećenja - istakao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana