Борац тражи 10.000 евра за Галешића

Дарко Пашагић
Борац тражи 10.000 евра за Галешића

Бањалука - Искусни офанзивац Горан Галешић који је практично све договорио са Крупом, највјероватније неће каријеру наставити у овом премијерлигашу, јер његов дојучерашњи клуб Борац тражи 10.000 евра обештећења.

Првобитно је било речено да Галешић може отићи са Градског стадиона без обештећења, али директор "црвено-плавих" Дејан Лукендић тврди да се то односило само на инострани ангажман.

- Сам Галешић је прво тврдио да узима папире да би ишао у иностранство. Неколико дана касније појавио се са причом да постоји шанса да оде у Челик или Слободу, а Крупу нико није спомињао. Одједном, Галешић је све договорио са комшијама. И тада је дошло до овога до чега је дошло, јер је став управе да може отићи без обештећења само ако иде у иностранство. Рекли смо да нећемо појачавати клубове Премијер лиге, а поготово не конкуренте у борби за пласман у Лигу за првака. Понављам, да то није моја одлука, како појединци хоће да прикажу у јавности, већ је то став управе клуба - нагласио је Лукендић.

Први оперативац "црвено-плавих" нагласио је да се Галешић понио крајње некоректно.

- Разговарао је без нашег знања са клубовима иако смо хтјели да му помогнемо на било који начин да реализује трансфер. У првом дијелу сезоне практично смо га вратили у живот, јер момак није играо нигдје пола године, ако не и дуже. Обавио је припреме. Било је ту свега и свачега, али нећу о томе. Небитно је. А сада, потпуно спреман и рехабилитован треба да појача некога ко је нама конкурент и треба да игра против нас - наставио је Лукендић.

Он је нагласио да је нетачно да Борац искусном офанзивцу дугује 14.000 марака.

- Информација да је због дуга од 14.000 марака Борац спреман да Галешићу да исписницу није тачна. Њему су исплаћене све плате из првог дијела сезоне, а једино није један дио другог дијела уговора, који износи 4.000 евра, али и то би му било исплаћено у предвиђеном времену. За сада, како ствари стоје Галешић остаје наш члан, а о његовом даљем статусу одлучиће управа и спортски сектор - додао је Лукендић.

Илић: Нећемо платити

Потпредсједник Крупе Драгомир Илић каже да му није јасно како су на Градском стадиону брзо промијенили плочу.

- Телефонски сам контактирао са потпредсједником Борца Вицом Зељковићем и са њим практично све договорио у вези са преласком Галешића у Крупу. Међутим, недуго послије звао ме је Дејан Лукендић и рекао да до трансфера може доћи само уз обештећење. Нећемо откупљивати ничији уговор, нити дати 10.000 евра, а Галешић може постати наш члан само ако донесе чисте папире, наравно без обештећења - истакао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана