Borac stigao do boda u Vrapčićima poslije četiri godine

Darko Pašagić
Borac stigao do boda u Vrapčićima poslije četiri godine

Banjaluka - U derbiju drugog kola fudbaleri Borca uspjeli su da osvoje bod na vrućem gostovanju u Mostaru, gdje su sa Veležom odigrali, 1:1, a da je bilo malo više sportske sreće, u Banjaluku su se mogli vratiti sa cijelim plijenom.

Domaći su do prednosti došli u 51. minutu kada je, poslije dodavanja Samira Merzića, Goran Matić ne toliko jakim, koliko preciznim udarcem pogodio mrežu Branislava Ružića. Izabranici Vlade Jagodića potom su zaigrali na sve ili ništa i stigli do gola u 86. minutu. Šut rezerviste Mihajla Savanovića neko iz odbrane Veleža je blokirao, lopta je došla na nogu Toniju Joviću, koji je bio precizan. U 90. minutu Borac je mogao do sva tri boda, ali je šut Elvira Koljića zaustavila prečka.

Tako su Banjalučani prekinuli seriju od sedam uzastopnih utakmica bez datog gola protiv Veleža na stadionu "Vrapčići", ali i osvojili prvi bod protiv Mostaraca na njihovom terenu poslije 12. marta 2011. godine, kada je bilo 0:0. I tada je na klupi Banjalučana sjedio Vlado Jagodić i te sezone Borac je jedini put postao šampion BiH.

Inače, u ukupno deset mostarskih utakmica ova dva rivala u Premijer ligi BiH Banjalučani su, pored ova dva remija, igrali neriješeno još samo u prvom susretu, koji je odigran 3. novembra 2002. godine. Uz ovaj pogodak, golu na "Vrapčićima" u skoro punih 13 godina, otkako "crveno-plavi" odmjeravaju snage sa "rođenima" u bh. eliti, radovali su se još samo 25. novembra 2006. kada su poraženi sa 3:4.

- Drago mi je da smo napokon postigli jedan gol u "Vrapčićima" i apsolutno sam zadovoljan bodom. Svi se trebamo složiti i čestitati igračima jedne i druge ekipe na igri, želji i zalaganju. Velež i Borac odigrali bi još bolje da nije bilo sparno vrijeme. Poslije pobjede nad Željezničarom, mojoj mladoj ekipi bod iz Mostara puno znači. Rizikovali smo malo u drugom poluvremenu, igrali praktično sa pet napadača, ali isplatilo se, a malo je nedostajalo da dođemo do sva tri boda - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić i dodao da je igranje po ovakvim vremenskim uslovima direktan atak na zdravlje fudbalera.

Kormilar Banjalučana je naglasio da su u prva dva susreta na startu prvenstva osvojena četiri boda.

- Imamo najmlađu ekipu u ligi i zato moramo biti i te kako zadovoljni ostvarenim u duelima sa Željezničarom i Veležom. Momci su odigrali odlično oba susreta, ali to ne smije da ih uljuljka pred naredne okršaje, pogotovo pred meč trećeg kola u kojem dočekuju novajliju u eliti Mladost iz Doboj Kaknja. Moramo biti oprezni protiv njih i ništa ne smijemo prepustiti slučaju. Toga su igrači svjesni i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu u kojem smo započeli šampionat - dodao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana