Borac srušili njegovi igrači

Darko Pašagić
Borac srušili njegovi igrači

Banjaluka - Mnogo lakše nego što su i sami očekivali fudbaleri Krupe su na Gradskom stadionu savladali Borac sa 2:0 i plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH.

Oba gola za igrače tima iz Krupe na Vrbasu postigli su bivši igrači kluba sa Gradskog stadiona, Lazar Marjanović i Stefan Savić.

- Nisam htio da se radujem kod postignutog gola, baš kao ni Marjanović, jer smo obojica nekada nosili "crveno-plavi" dres. Obojica smo profesionalci, ali nikada nije lako igrati protiv bivšeg kluba. Pogotovo je bilo teško meni, jer sam u Borcu ponikao - rekao je Savić.

Bio je ovo njegov prvi gol u dresu Krupe, a ujedno i prvi u takmičenjima, koja se igraju pod okriljem FS BiH.

- Plasman u četvrtfinale Kupa stvarno je veliki uspjeh i nadam se da možemo još i više. Baš kao i u prvenstvu, gdje vjerujem da ćemo se plasirati u Ligu za prvaka - istakao je Savić.

Na kraju utakmice otišao je pred sjevernu tribinu na kojoj su bili navijači Borca da ih pozdravi.

- Većinu od njih znam i smatrao sam da je uraditi tako nešto normalna stvar. Drago mi je što mi nisu zviždali nego su me pozdravili - dodao je Savić.

Strateg Krupe Slobodan Starčević takođe je nekada sjedio na klupi Borca. Ni njemu nije bilo svejedno u ovom susretu, ali bio je prezadovoljan poslije druge pobjede nad Borcem u nešto više od mjesec dana.

- Ovo je najveći uspjeh Krupe u kup takmičenja i naravno da moram da budem zadovoljan. U pripremi utakmice smo se dogovorili da pokušamo da izbjegnemo najjače oružje Borca, a to je u ovom trenutku dobar defanzivni blok i da ih "natjeramo" da igraju. Prvi gol je došao iz posjeda lopte, a drugi "pao" taman kako smo i zamislili - naglasio je Starčević.

Istakao je da ova pobjeda ne smije uljuljkati ni ekipu ni njega.

- Prošle sezone bili smo debitanti u Premijer ligi BiH, tako da nam Kup BiH i Kup Republike Srpske nisu bili baš prioritet. Ove godine je drugačija situacija. U oba ova takmičenja smo već stigli do četvrtfinala sa realnim izgledima da daleko doguramo - nastavio je Starčević.

Već sutra Krupu očekuje meč 13. kola Premijer lige na domaćem terenu protiv "fenjeraša" Viteza.

- Ovo je za nas veoma važna utakmica, jer smo u posljednja dva prvenstvena meča osvojili samo jedan bod, a oba smo igrali na našem terenu. Sada jednostavno moramo dobiti - dodao je Starčević. 

Četvrtfinale

U četvrtfinale Kupa BiH pored Krupe plasirali su se: Željezničar, Široki Brijeg, Rudar Prijedor, Sloga (Simin Han), Olimpik i Sloboda. Osmi učesnik ove faze takmičenja biće poznat poslije duela na trebinjskim "Policama" između Leotara i Zvijezde 09, koji se igra 1. novembra. U četvrtfinalu su igraju dva meča. Prvi susreti na programu su 22. novembra, a revanši će biti odigrani sedam dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana