Борац срушили његови играчи

Дарко Пашагић
Борац срушили његови играчи

Бањалука - Много лакше него што су и сами очекивали фудбалери Крупе су на Градском стадиону савладали Борац са 2:0 и пласирали су се у четвртфинале Купа БиХ.

Оба гола за играче тима из Крупе на Врбасу постигли су бивши играчи клуба са Градског стадиона, Лазар Марјановић и Стефан Савић.

- Нисам хтио да се радујем код постигнутог гола, баш као ни Марјановић, јер смо обојица некада носили "црвено-плави" дрес. Обојица смо професионалци, али никада није лако играти против бившег клуба. Поготово је било тешко мени, јер сам у Борцу поникао - рекао је Савић.

Био је ово његов први гол у дресу Крупе, а уједно и први у такмичењима, која се играју под окриљем ФС БиХ.

- Пласман у четвртфинале Купа стварно је велики успјех и надам се да можемо још и више. Баш као и у првенству, гдје вјерујем да ћемо се пласирати у Лигу за првака - истакао је Савић.

На крају утакмице отишао је пред сјеверну трибину на којој су били навијачи Борца да их поздрави.

- Већину од њих знам и сматрао сам да је урадити тако нешто нормална ствар. Драго ми је што ми нису звиждали него су ме поздравили - додао је Савић.

Стратег Крупе Слободан Старчевић такође је некада сједио на клупи Борца. Ни њему није било свеједно у овом сусрету, али био је презадовољан послије друге побједе над Борцем у нешто више од мјесец дана.

- Ово је највећи успјех Крупе у куп такмичења и наравно да морам да будем задовољан. У припреми утакмице смо се договорили да покушамо да избјегнемо најјаче оружје Борца, а то је у овом тренутку добар дефанзивни блок и да их "натјерамо" да играју. Први гол је дошао из посједа лопте, а други "пао" таман како смо и замислили - нагласио је Старчевић.

Истакао је да ова побједа не смије уљуљкати ни екипу ни њега.

- Прошле сезоне били смо дебитанти у Премијер лиги БиХ, тако да нам Куп БиХ и Куп Републике Српске нису били баш приоритет. Ове године је другачија ситуација. У оба ова такмичења смо већ стигли до четвртфинала са реалним изгледима да далеко догурамо - наставио је Старчевић.

Већ сутра Крупу очекује меч 13. кола Премијер лиге на домаћем терену против "фењераша" Витеза.

- Ово је за нас веома важна утакмица, јер смо у посљедња два првенствена меча освојили само један бод, а оба смо играли на нашем терену. Сада једноставно морамо добити - додао је Старчевић. 

Четвртфинале

У четвртфинале Купа БиХ поред Крупе пласирали су се: Жељезничар, Широки Бријег, Рудар Приједор, Слога (Симин Хан), Олимпик и Слобода. Осми учесник ове фазе такмичења биће познат послије дуела на требињским "Полицама" између Леотара и Звијезде 09, који се игра 1. новембра. У четвртфиналу су играју два меча. Први сусрети на програму су 22. новембра, а реванши ће бити одиграни седам дана касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана