Borac rutinski do polufinala

Darko Pašagić
Borac rutinski do polufinala

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel plasirali su se u polufinale Kupa BiH pošto su u revanš utakmici četvrtfinala u dvorani "Borik" savladali Konjuh iz Živinica sa 32:29 (15:14).

Tako su samo potvrdili trijumf iz prvog meča na gostovanju kada su slavili sa 34:18 i izborili plasman na završnom turniru čiji će domaćin biti naknadno određen i biće neko od učesnika polufinala.

Šef stručnog štaba Banjalučana Igor Rađenović u ovom susretu pružio je priliku igračima za manjom minutažom. Jedini standardni prvotimac bio je Stefan Janković, koji je postigao devet golova i bio najefikasniji na ovom susretu. Od onih koji bi trebalo da predstavljaju "crveno-plavu" budućnost istakli su se golman Jasmin Hušić (15 odbrana, 1 sedmerac), te desno krilo Nikola Tešić (7 golova).

- Prednost iz prvog susreta bila je ogromna, tako da su priliku dobili oni koji su do sada manje igrali. Sada nam preostaje da se što bolje spremimo za finalni turnir Kupa BiH i mečeve za prvaka BiH. Uglavnom zvanične utakmice nećemo imati sve do 9. maja. Ekipa će ostati na okupu i za to vrijeme pokušaćemo da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica. Jednu smo već dogovorili i to protiv Metaloplastike u Šapcu, 21. aprila - naglasio je Rađenović.

Rezultati revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH: CAZIN: Krajina - Čelik (Zenica) 25:24 (prvi meč 29:38), VOGOŠĆA: Vogošća - Izviđač (Ljubuški) 26:29 (28:32), BANjALUKA: Borac m:tel - Konjuh (Živinice) 32:29 (34:18).

Uz Čelik, Izviđač i Borac m:tel plasman na završni turnir obezbijedilo je i Goražde, koje se među četiri najbolje ekipe plasiralo bez borbe poslije odustajanja sarajevske Bosne. Još uvijek nije poznato kada će biti održana završnica Kupa i ko će biti domaćin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana