Борац први одолио Зрињском

Дарко Пашагић
Борац први одолио Зрињском

Бањалука - У дербију 11. кола Премијер лиге БиХ фудбалери Борца су на гостовању код актуелног шампиона Зрињског у Мостару играли неријешено, 0:0 и кући су се вратили са великим бодом.

Иако су пред овог гостовање били практично прежаљени, и због снаге ривала, али и неугодне традиције ""црвено-плавих" на стадиону "Под Бијелим бријегом", Бањалучани су од самог почетка заиграли срчано и са жељом да се кући врате са бодом или три.

Стратег Борца Зоран Милинковић одлично је снимио све предности и мане ривала и није дозволио кључним играчима домаћина да се размахну, и на тај начин надмудрио је колегу на клупи Мостараца Блажа Слишковића. Одбрана Бањалучана у којој је предњачио Немања Јаничић одлично је обавила посао, а финишу сусрета гости замало да нису дошли до цијелог плијена. Међутим, Петар Кунић није искористио колосалну шансу, када се нашао сам испред чувара мреже Мостара Кенана Пирића, који је одличном интервенцијом успио да сачува свој гол и тако спријечи поприлично изненађење. Ипак и бод у Мостару је добар резултат, с обзиром на то да Зрињски до сада није киксао на свом стадиону, а ово је иначе тек други меч на којем није славио.

- Откако је дошао нови тренер нисмо имали среће да повежемо два добра резултата. Сада смо и то успјели и надам се да ће у наставку сезоне бити знатно лакше. Овај бод је стварно велики као кућа, јер су ријетке екипе које односе бод из Мостара, а још рјеђе, које током свих 90 минута успију да парирају тренутно најбољој екипи у премијерлигашкој конкуренцији - нагласио је Јаничић.

У првих 11 кола уписао је десет наступа, а једино није играо у трећем колу када је Борац на свом терену поражен од Младости и то због повреде у мечу другог кола против ГОШК-а.

- Када се све сабере и одузме са ових 17 бодова можемо бити задовољни, мада је могло и морало боље. Оно што је најважније у овом сусрету су виђени неки помаци у игри и вјерујем да ће она у наставку сезоне бити још течнија, боља и бржа. Вјерујем да ће се и стријелци да прораде у наредним колима, тако да ћемо ми из одбране имати мањи притисак и пружаћемо још квалитетније и боље партије - наставио је Јаничић.

Он сматра да кључ Борчевог пласмана у Лигу за првака лежи у наредних неколико кола, када његов тим условно има нешто лакши распоред.

- Идемо у госте зеничком Челику, долази нам ГОШК, па онда путујем у Добој Какањ код Младости, која нам је остала велики дужник због оног пораза на Градском стадиону. Сигурно је да су ова два гостовања врло тешка и захтјевна, али сва ова три ривала су екипе са којима се можемо више него равноправно носити. Борцу је мјесто у Лиги за првака и зато то морамо потврдити у наредним мечевима - додао је Јаничић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана