Борац престаје са радом

Душан Репија
Борац престаје са радом

Бањалука - Велики проблеми потресају спортски симбол Бањалуке. Наиме, ниједна селекција Рукометног клуба Борац м:тел данас, а ни у наредном периоду неће тренирати због нагомиланих проблема и како је директор клуба Владимир Бранковић рекао недовољне помоћи институција.

Бранковић је истакао да су основни проблеми немогућност да Борац тренира у дворани “Борик” и мора импровизовати током припремног периода за идућу сезону. Нагласио је да први тим тренира у немогућим условима и барем један тренинг дневно имају у парку “Младен Стојановић” те рекао да такви услови нису били ни током рата, прије мало више од 20 година.

- Претходних неколико мјесеци покушавали смо да не износимо наше проблеме у јавност јер смо се надали да ћемо добити много већу помоћ коју заслужујемо, али нисмо добили ниједан одговор на наше дописе институцијама. Овакав сценарио десио би се и много раније да управа клуба на челу са Миланом Радовићем и Маринком Умичевићем није давала властити новац, надајући се да ће помоћ стићи и да ће неко од надлежних имати разумијевања за најтрофејнији спортски колектив Бањалуке. Њих двојица само још крви нису дала за Борац - изјавио је Бранковић.

Додао је да је Борац један од ријетких, а можда и једини клуб у БиХ који је у ПДВ систему.

-  Овог мјесеца издвојили смо око 70.000 марака за ПДВ. Од градских републичких власти добијамо 143.000 КМ, од Министарства породице, омладине и спорта добили смо 30.000, а од градских власти 113.000, што у суштини вратимо кроз порез - истакао је Бранковић.

Прије само неколико мјесеци чинило се да је ситуација другачија јер је саниран добар дио наслијеђених дуговања.

- Вољни смо да и даље ту будемо и надамо се да ће неко разумјети наше проблеме и изаћи нам у сусрет. Времена нема пуно и морамо брзо дјеловати јер нам осим првенства почиње и такмичење у европском Челенџ купу - рекао је Бранковић.

Челенџ куп

Бранковић је упозорио да би одигравање двомеча трећег кола ЕХФ Челенџ купа између Борца и представника Азербејџана, екипе Бакуа, могло да дође у питање уколико челници клуба не буду имали помоћ одговарајућих институција. Иначе, још није познато гдје ће овај двомеч бити одигран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана