Borac predstavio Bojana Burazora i Miloša Đorđevića

Darko Pašagić
Borac predstavio Bojana Burazora i Miloša Đorđevića

Banjaluka - Posljednjeg dana prelaznog roka fudbaler Borca trebalo bi da postane doskorašnji igrač Rada i reprezentativac Srbije do 19 godina Miloš Čudić.

To je potvrdio član Upravnog odbora Banjalučana Vico Zeljković.

- Očekujemo da Miloš Čudić završi svu papirologiju sa beogradskim Radom i menadžerskom agencijom i da u toku dana potpiše ugovor sa Borcem. Njegovim dolaskom iza nas bi bio izuzetno uspješan prelazni rok - naglasio je Zeljković.

On je istakao da će se u narednom periodu stvarati svi potrebni preduslovi za dobijanje licence.

- Želimo da licencu dobijemo na prvostepenom postupku, a ne kao što je ranijih godina bio slučaj na drugostepenoj komisiji. Ima nekih stvari koje do tada moramo riješiti, ali siguran sam da ćemo taj papir, koji nam naredne sezone omogućuje normalno igranje u Premijer ligi BiH, dobiti bez problema. Biće, svakako, poteškoća, jer ima još povjerilaca prema kojima nisu izmirena dugovanja. Sa njima ćemo tek razgovarati, ali od obaveza ne bježimo. Nekima su već isplaćeni određeni iznosi (Petar Ilić 30.000 maraka, Vladan Grujić 18.000, Joco Stokić 27.000) - dodao je Vico.

Predstavljena su i dva posljednja pojačanja, zadnji vezni Bojan Burazor i krilni napadač Miloš Đorđević.

- Veoma mi je drago što sam stigao u Borac. Hvala šefu stručnog štaba Vuletu Trivunoviću, kao i rukovodstvu kluba koje je izrazilo želju da budem dio ovog kolektiva. Nadam se da ću biti od pomoći Borcu kako bismo ostvarili cilj, a to je plasman u Premijer ligu BiH - rekao je Burazor, koji je potpisao ugovor na dvije godine.

Zadovoljstvo postignutim dogovorom sa "crveno-plavima" nije krio ni brzonogi Đorđević.

- Hvala ljudima koji su prepoznali moj rad i doveli me u Banjaluku. Ulazak u Premijer ligu neće doći u pitanje. Tamo ne želimo da budemo prolaznici već ozbiljan konkurent ostalim timovima - naglasio je Đorđević, koji će Borčev dres nositi naredne tri sezone.

Zeljković je istakao da je u Borcu sve transparentno, pa je otkrio detalje ova dva ugovora.

- Za Burazora smo Rudar Prijedoru platili 7.000 maraka plus 15 odsto od sljedećeg transfera, dok je Slavija za dolazak Đorđevića dobila 10.000 maraka - dodao je Zeljković.

Sportski direktor Borca Oliver Jandrić je naglasio da je ispunjeno ono što je obećano.

- Govorili smo da nam je cilj da na Gradski stadion vratimo igrače koji su ponikli u Borcu i da na taj način smanjimo troškove. To smo tokom ovog prelaznog roka i uradili. Praksu oslanjanja na domaći kadar i igrače iz okruženja nastavićemo i u narednom periodu. U nastavku sezone želimo da afirmišemo nekog od mlađih igrača iz naše škole koji su već priključeni prvom timu i sigurno ćemo u tome uspjeti - istakao je Jandrić.

Osim Burazora i Đorđevića, članovi Borca ove zime postali su Bojan Puzigaća, Aleksandar Radulović, Petar Kunić, Branko Ojdanić, Siniša Dujaković i Ilija Danilović. 

Ograda

Član Upravnog odbora Borca Vico Zeljković najavio je da će u narednim danima početi postavljanje ograde oko pomoćnog terena.

- Očekujem da ovaj posao bude završen za deset do 15 dana, a onda krećemo sa postavljanjem montažne tribine za 200 gledalaca. Uporedo ćemo postavljati klupe za rezervne igrače i službena lica, tako da će se na pomoćnom terenu moći uskoro igrati zvanične utakmice naših mlađih selekcija - naglasio je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana