Борац освојио треће мјесто на Арена купу у Медулину

nezavisne.com
Борац освојио треће мјесто на Арена купу у Медулину

Медулин - Фудбалери Борца освојили су треће мјесто на Арена купу у Медулину пошто су са убједљивих 3:0 савладали Цибалију. Бањалучани се кући враћају задовољни јер су у четири меча остварили три побједе и један пораз.

Изабраници тренера Игора Јанковића у борби за бронзу савладали су екипу из Винковаца захваљујући головима Петра Кунића у 20. и 62. минуту, те капитена Немање Јаничића, који је мрежу противника затресао у 79. минуту меча. Обје екипе су имале још по неколико прилика, а најближи голу био је Бојан Пузигаћа, који је из слободног ударца погодио пречку.

"Од првог минута сам код играча видио велику жељу да савладамо противника и да припреме у Медулину завршимо побједом. Екипа је изгледала хомогено и растрчано и доминирали смо током цијелог меча. Било је још доста добрих прилика, али веома смо задовољни", рекао је Јанковић.

Борац је играо врло добро током цијелог турнира и прије Цибалије је са по 1:0 савладао Славен Белупо и Хрватски драговољац, док је од "црвено-плавих" једино био бољи Интер из Запрешића, који је славио с 2:0.

Бањалучани се са припрема враћају данас, а прије почетка прољећног дијела БХТ Премијер лиге БиХ одиграће још један сусрет, и то против Металегеа, што ће бити генералка.

Бх. првенство се наставља 17. фебруара, а Борац ће на прољећној премијери одмјерити снаге са Радником у Бијељини, који им је један од ривала за пласман у Лигу за првака. Борац је први дио сезоне завршио на седмом мјесту са бодом мање од шестопласиране Младости из Добоја код Какња, која држи посљедње мјесто које води у Лигу за првака. Првенство ће се подијелити након четири кола на прољеће у којима ће Борац да гостује Раднику и Слободи, док ће у Бањалуци дочекати Крупу и актуелног првака Зрињски.

Борац је био доста активан у овом прелазном року па су клуб ове зиме напустили: Борис Распудић, Асмир Авдукић, Горан Галешић, Борислав Ерић, Рио Сузуки, Урош Мирковић, Милош Кукић, Иван Делић, Махир Карић, Милош Ђорђевић и Ивица Губерац. Ангажовано је и неколико појачања па ће "црвено-плави" дрес у наставку сезоне носити Армин Маховић, Махир Карић, Стефан Дујаковић, Данијел Мајкић и Петар Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана