Borac odskočna daska Krupi za Evropu

Darko Pašagić
Borac odskočna daska Krupi za Evropu

Banjaluka - I treći ovosezonski meč protiv gradskog rivala Borca fudbaleri Krupe riješili su u svoju korist, a čovjek odluke bio je bivši fudbaler "crveno-plavih" Lazar Marjanović.

Prvo su 24. septembra prošle godine slavili u devetom kolu Premijer lige kao domaćini sa 2:0, a potom mjesec kasnije, tačnije u osmini finala Kupa BiH kao gosti identičnim rezultatom, sada ponovo u okršaju za bodove i čini se da je četa sa Gradskog stadiona ove sezone Krupi odskočna daska za plasman na evropsku scenu, koji je izabranicima Slobodana Starčevića sve bliže i kroz prvenstvenu trku.

Interesantno je napomenuti da su od tih pet golova čak četiri postigli bivši igrači Borca (Marjanović dva u Kupu i ovaj odlučujući u 20. kolu), Elvir Koljić (prvenstvo), Stefan Savić (Kup), a jedini koji je tresao mrežu "crveno-plavih" i nije nosio njihov dres bio je Miljan Ljubenović (prvenstvo).

Gol vrijedan tri boda i već sada sigurnog plasmana u Ligu za prvaka Marjanović je strastveno proslavio.

- U svaku utakmicu ulazim sa istim žarom i motivom bez obzira protiv koga igram. Tako je bilo i protiv mog bivšeg kluba, kome želim mnogo sreće u nastavku sezone - naglasio je Marjanović.

Rekao je da je bilo veoma teško igrati, ali da su se saigrači i on, ipak, dobro snašli i na kraju greška protivničke odbrane odlučila je pobjednika.

- Drago mi je što sam pomogao Krupi da dođe do tri boda i da već sada plasmanom u Ligu za prvaka obezbijedi opstanak, što nam je bio prvenstveni cilj. Sada je mnogo lakše, ali se i otvaraju neki novi vidici. Videćemo šta će doneti nastavak trke za bodove, ali i završnica Kupa. Evropa je i blizu i daleko, i to bi sigurno bila kruna sezone, međutim dalek je put do tog cilja - dodao je Marjanović.

Uz njega najbolji akter susreta bio je kapiten Krupe Aleksandar Vukotić, koji je opet bio komandant odbrane svog tima i jednostavno nije dozvoljavao igračima protivničke ekipe da se naigraju u kaznenom prostoru.

- Svi smo odigrali dobro i kao nagrada za to stigla je greška rivala, koja nas je dovela do tri boda i plasmana među šest najboljih. O nekim višim ciljevima je još rano govoriti, ali verujem da ako nastavimo sa ovakvim igrama možemo daleko da doguramo. Biće teško, jer ćemo igrati na tri fronta, međutim, ne predajemo se - istakao je Vukotić.

Krupa je zimus ostala bez četvorice standardnih fudbalera: Elvira Koljića, Irfana Jašarevića, Zorana Milutinovića i Stefana Barića, ali se njihov izostanak, pogotovo na meču protiv Borca, nije mnogo osjetio.

- Igraće ova ekipa još bolje kada se uigra i siguran sam da ćemo u polufinalnim susretima Kupa BiH biti oni pravi. Najvažnije je da imamo ponovo prostora da pružimo šansu mladima, a to smo pokazali i protiv Borca kada su u finišu susreta ušli Jovo Lukić rođen 1998. i Saša Glamočić (2.000 godište). Afirmacija mladih igrača biće naš prioritet i u budućnosti i od toga nećemo odustati - istakao je trener Slobodan Starčević.

Slavio i Bomba

U svlačionici Krupe poslije susreta sa Borcem veliko slavlje, a među najglasnijima bio je mladi reprezentativac Kameruna Vinsent Paul Ngondi Bomba.

- Bomba nam se priključio prije nekoliko dana i već je pokazao da se radi o školovanom igraču. Međutim, njegov najveći problem je što mu viza ističe već sutra, a veliki je problem da se produži, jer mora ići u Egipat. Zanimljiv je igrač, ali ćemo vidjeti da li ćemo uspjeti da riješimo problem njegovog boravka u BiH - naglasio je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana