Borac m:tel igra za spas sezone

Dušan Repija
Borac m:tel igra za spas sezone

Vogošća - Posljednju priliku da donekle spasu sezonu imaju rukometaši Borca m:tel koji u subotu igraju polufinale Kupa BiH protiv Izviđača (19 časova).

Ekipa iz Ljubuškog veliki je dužnik Borcu, jer je oba puta bila bolja u prvenstvenim mečevima i na kraju se okitila petom titulom šampiona BiH. Momci Zdenka Grbavca uspjeli su, pogotovo na meču u Ljubuškom, da nametnu svoj stil igre, sa mnogo trčanja, kontri i polukontri, što je njihova najveća snaga. Trener Banjalučana Aleksandar Međedović vjeruje da je njegova ekipa izvukla pouke iz dva neuspjeha i da će trijumfovati na neutralnom terenu u Vogošći.

- Igramo sa ekipom koja nas je porazila dva puta u mjesec i vjerujem da ćemo odigrati mnogo zrelije. Pokušaćemo da iskoristimo naše prednosti i njihove mane i vjerujemo da polufinale nije naš posljednji meč ove sezone - rekao je Međedović.

Desni bek Stanko Stanković ističe da će biti teško, ali da Borac neće bez borbe predati trofej koji je osvajao posljednje tri godine.

- Još imamo šansu da sezonu završimo sa trofejom i nećemo se predati. Izviđač je zaista dobra ekipa, ali ne i nepobjediva. To smo shvatili iz prethodnih poraza i potrudićemo se da popravimo utisak - rekao je Stanković.

Neuspjeh u prvenstvu poslije tri uzastopne titule teško je pao rukometašima. Od trenutka kada im je Izviđač skinuo šampionsku krunu prošlo je desetak dana, a atmosfera je sada mnogo bolja nego dok su rane bile svježe.

- Bili smo utučeni poslije gubitka titule, ali mislim da smo se podigli psihički i, što je najbitnije, vjerujemo da možemo osvojiti Kup i bar donekle izvući sezonu. Neće biti lako, jer i u slučaju da uđemo u finale gotovo sigurno nas čeka domaćin Vogošća, koja je takođe vrlo jaka ekipa - rekao je Međedović.

Domaćin završnog turnira je Vogošća, koja će protiv Bosne iz Visokog odigrati prvi polufinalni meč.

Raspored

Polufinale, subota

Vogošća - Bosna (V) 16

Izviđač - Borac m:tel (19)

Finale, nedjelja (15.30)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana