Борац м:тел игра за спас сезоне

Душан Репија
Борац м:тел игра за спас сезоне

Вогошћа - Посљедњу прилику да донекле спасу сезону имају рукометаши Борца м:тел који у суботу играју полуфинале Купа БиХ против Извиђача (19 часова).

Екипа из Љубушког велики је дужник Борцу, јер је оба пута била боља у првенственим мечевима и на крају се окитила петом титулом шампиона БиХ. Момци Зденка Грбавца успјели су, поготово на мечу у Љубушком, да наметну свој стил игре, са много трчања, контри и полуконтри, што је њихова највећа снага. Тренер Бањалучана Александар Међедовић вјерује да је његова екипа извукла поуке из два неуспјеха и да ће тријумфовати на неутралном терену у Вогошћи.

- Играмо са екипом која нас је поразила два пута у мјесец и вјерујем да ћемо одиграти много зрелије. Покушаћемо да искористимо наше предности и њихове мане и вјерујемо да полуфинале није наш посљедњи меч ове сезоне - рекао је Међедовић.

Десни бек Станко Станковић истиче да ће бити тешко, али да Борац неће без борбе предати трофеј који је освајао посљедње три године.

- Још имамо шансу да сезону завршимо са трофејом и нећемо се предати. Извиђач је заиста добра екипа, али не и непобједива. То смо схватили из претходних пораза и потрудићемо се да поправимо утисак - рекао је Станковић.

Неуспјех у првенству послије три узастопне титуле тешко је пао рукометашима. Од тренутка када им је Извиђач скинуо шампионску круну прошло је десетак дана, а атмосфера је сада много боља него док су ране биле свјеже.

- Били смо утучени послије губитка титуле, али мислим да смо се подигли психички и, што је најбитније, вјерујемо да можемо освојити Куп и бар донекле извући сезону. Неће бити лако, јер и у случају да уђемо у финале готово сигурно нас чека домаћин Вогошћа, која је такође врло јака екипа - рекао је Међедовић.

Домаћин завршног турнира је Вогошћа, која ће против Босне из Високог одиграти први полуфинални меч.

Распоред

Полуфинале, субота

Вогошћа - Босна (В) 16

Извиђач - Борац м:тел (19)

Финале, недјеља (15.30)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана