Borac m:tel: Novim stilom iznenaditi Vardar

Danijel Radujković
Borac m:tel: Novim stilom iznenaditi Vardar

Banjaluka - Poslije mjesec i po pauze rukometaši Borca m:tel večeras od 20 časova nastaviće takmičenje u regionalnoj SEHA ligi, kada će u dvorani "Borik" dočekati jednu od najboljih ekipa Evrope, Vardar iz Skoplja.

Banjalučani nisu odigrali zvaničnu utakmicu od 19. decembra, ali su tokom zime vrijedno trenirali i pojačali ekipu. U redove Borca stigli su Ivan Dumenčić (srednji bek), Dominik Smojver (pivotmen), Dean Šešić (desni bek) i Milan Glumičić (desno krilo). Trener Boris Dvoršek zadovoljan je pojačanjima, ali i napretkom ekipe kroz treninge, te tri prijateljske utakmice sa Zagrebom (dvije) i Dubravama. Ipak, Borac će morati pokazati najbolju moguću igru kako bi parirao Vardaru, koji se nalazi na drugom mjestu na tabeli.

- Doveli smo igrače koji su nam trebali. Radili smo dobro cijeli mjesec i fizički smo jako dobro spremni. Već protiv Dubrava se vidjelo da smo bolji nego protiv Zagreba. Iskreno, tempirali smo formu za utakmice sa Nekseom i Vojvodinom na kraju mjeseca. Te mečeve moramo dobiti. Vardar i Meškov nas čekaju prije toga. Makedonci su apsolutni favorit, jedna su od boljih ekipa u Evropi, imaju puno dobrih igrača, kao i veliki budžet. Želimo da odigramo maksimalno borbeno kao protiv Tatrana, sa željom i htijenjem. Postavićemo se kao da idemo na pobjedu. Promijenili smo stil igre i želimo da se to vidi, želimo da bude brže, modernije i atraktivnije za publiku. Želimo da izgledamo drugačije nego jesenas - kazao je Dvoršek.

On je dodao da se ekipa još navikava na novog srednjeg beka Dumenčića, ali je uvjeren da je Borac njegovim dovođenjem dobio dodatni kvalitet i brzinu. Takođe, istakao je da su dolaskom Smojvera dobili na širini i borbenosti u odbrani.

- Ove pripreme su bile jedne od boljih koje smo uradili. Ekipa je stvarno spremna i mislim da se možemo suprotstaviti Vardaru. Oni su skup velikih imena, ali dolaze umorni i tu vidimo šansu. Naredne dvije utakmice treba da iskoristimo kako bismo se igrali i spremili za Nekse i Vojvodinu, protiv kojih jurimo šest bodova - istakao je lijevi bek Davorin Vujović.

Bez Nikolića, Mikića i Nježića?

U Borcu imaju problema sa povredama, pa će na meču sa Vardarom vjerovatno biti oslabljeni za Ratka Nikolića, koji je cijelu sedmicu imao virozu. Mirko Mikić ima stalnih problema sa leđima i koljenima i trener Boris Dvoršek će ga štedjeti za Ligu BiH. Miloš Nježić je dugo pauzirao i još nije u pravoj takmičarskoj formi, pa je pitanje koliko će igrati. Što se tiče Vardara, oni će igrati bez Igora Karačića, Arpada Šterbika, Stojančeta Stoilova i Dejana Manaskova. Posljednja dvojica su imali incident u Skoplju, a Stoilovu su nepoznati napadači nanijeli vidljive povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana