Борац има добре шансе да избори Лигу за првака

Дарко Пашагић
Борац има добре шансе да избори Лигу за првака

Бањалука - Иако се од Фудбалског клуба Борац очекивало далеко више, година која броји своје посљедње дане може се посматрати као прилично успјешна, јер су остварени зацртани циљеви.

Нагласио је ово потпредсједник бањалучког премијерлигаша Вицо Зељковић на пригодном коктелу. На овом дружењу, осим челника клуба, чланова стручног штаба и играча били су бивши фудбалери Борца, као и играчи који сада наступају негдје у иностранству, спонзори клуба, пријатељи, навијачи и представници медија.

- Обезбиједили смо повратак у Премијер лигу БиХ, а у текућем првенству већ сада смо практично осигурали опстанак са добрим изгледима да се пласирамо у Лигу за првака. Можда се могло и више, али не треба заборавити да смо још прошле сезоне били у прволигашком друштву - нагласио је Зељковић.

Урађено је много и на побољшању услова на стадиону и око њега, а планови за 2018. годину још су већи.

- Преправили смо ложе, које сада имају европски изглед, завршили уређење помоћног терена на који смо уз мрежу поставили и рефлекторе. Полако, али сигурно градимо европски Борац. Нико није рекао да ће то бити за годину, јер смо пред себе поставили петогодишњи план. Циљ нам је да из године у годину будемо још јачи. У 2018. тражићемо од града локацију за изградњу другог помоћног терена, а код савеза аплицираћемо за помоћ приликом реновирања рефлектора, односно поправки на главном терену. Уз то ћемо и даље уређивати осталу инфраструктуру - рекао је Зељковић.

Да би био остварен пласман у Лигу за првака потребно је појачати екипу.

- У овом зимском року довешћемо неколико појачања. Нека су већ стигла, а нека ће доћи послије новогодишњих празника. Коначну одлуку о тренеру донијећемо у првој седмици 2018, али је готово сигурно да ће на кормилу остати Игор Јанковић - додао је Зељковић.

Било је планирано да до краја 2017. буде одржана сједница Скупштине бањалучког премијерлигаша, до које није дошло, па ће бити заказана за прву половину јануара. На њој ће бити усвојена нова систематизација радних мјеста у клубу. У трофејној сали Градског стадиона данас у подне биће представљена појачања. Очекује се да се појаве четворица нових играча: Махир Карић, Армин Маховић, Стефан Дујаковић и Далибор Мајкић.

Пузигаћа и Делић

Иако су се нашли на трансфер листи, Бојан Пузигаћа и Иван Делић су и даље чланови Борца.

- Наредних дана биће познат њихов статус. Не желимо да раскидамо уговоре на нашу штету и видјећемо са стручним штабом шта они мисле о поменутом двојцу - рекао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана