Борац игра квалификације за Куп ЕХФ

Синиша Котараш
Борац игра квалификације за Куп ЕХФ

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела играће наредне јесени у првом претколу Купа ЕХФ, одлучено је на јуче одржаној сједници Управног одбора клуба.

Бањалучани су прошле сезоне пријатно изненадили пласманом у четвртфинале Челенџ купа, па сада у “црвено-плавом” табору желе да ураде нешто слично и у другом по јачини међународном такмичењу. Да би у томе и успјели, потребно је да се екипа додатно појача, поготово што се већ сада зна да у саставу Борца неће бити четворице првотимаца из прошле сезоне. Наиме, екипу су напустила оба десна бека, Дејан Унчанин, који је престао да игра, и Деан Шешић, средњи бек Срђан Мијатовић, те голман Арман Беширевић, али директор клуба Владимир Бранковић каже да се већ увелико ради на довођењу адекватних замјена.

- Поручио бих нашим навијачима да се не секирају. Биће појачања, то је сигурно. Већ смо обавили низ разговора са нама интересантним рукометашима и на добром смо путу да Борац буде још јачи него што је то био протекле сезоне - нагласио је Бранковић.

До шансе да заигра у Купу ЕХФ Борац је дошао након што је актуелни шампион Извиђач одустао од наступа на међународној сцени. Упоредо с тим, “скаути” су од Европе одјавили и своју женску екипу, која је освојила друго мјесто на крају Премијер лиге, а сада постоји и реална могућност да због свега БиХ остане и без представника у СЕХА лиги. Коментаришући овај потез Љубушака као некоректан, први оперативац Бањалучана је рекао да се нада да челници РС БиХ неће више толерисати оваква понашања појединих клубова.

- Ово је веома неозбиљно од Извиђача. Сада је на органима РС БиХ да процијене да ли је то нешто што заслужује санкције или је то можда нормално понашање. Ми се, посљедњих година, редовно пријављујемо за учешћа у европским куповима јер тиме не добија само клуб бодове, већ и савез. На тај начин би БиХ могла да већ наредне године има клуб у квалификацијама за Лигу шампиона. То је нешто што смо већ имали, али је неозбиљношћу клубова те бивших челника савеза то мјесто изгубљено - категоричан је Бранковић.

Стоп циркусу на терену

Директор Борца је најавио и почетак борбе против махинација и мешетарења у рукометном спорту.

- Циркусима који су се ове године, највише захваљујући накарадним одлукама и поступцима комесара такмичења, дешавали у рукомету требало би да се позабави суд, а не савез. Ми ћемо, са своје стране, уредно поднијети пријаве против свих оних који су, без одлуке Управног одбора, мијењали правила и пропозиције донесене на почетку сезоне - тврди Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана