Borac i Krupa večeras u bici za trofej 21. kupa Banjaluke

D. P.
Borac i Krupa večeras u bici za trofej 21. kupa Banjaluke

Banjaluka - Odluka o tome ko će biti pobjednik 21. kupa Banjaluke, koji se igra povodom krsne slave grada Spasovdana, pašće večeras na Gradskom stadionu, gdje će od 19.30 časova snage odmjeriti Borac i Krupa.

Biće to duel dvije ekipe koje su ovaj trofej osvajale čak 11 puta (Borac osam, Krupa tri), ali i sigurno dva najkvalitetnija kluba u gradu na Vrbasu. Uz njih, pehar su podizali još BSK i Krila Krajine po tri puta, dok su po jednom pobjednici bili Omladinac, Željezničar i Naprijed. Ovo takmičenje se igra od 1997. godine kao nastavak nekadašnjeg Kupa "Braće Podgornik" u kojem su učestvovali klubovi iz banjalučke opštine.

- Želimo da se u dulu sa premijerligašem, kojem čestitamo na odličnom plasmanu, predstavimo u pravom svjetlu i da vidimo gdje smo u ovom trenutku u odnosu na njih, jer ćemo od iduće sezone igrati u istom rangu. U ekipi neće biti samo povrijeđeni Borisav Erić i Siniša Dujaković - naglasio je trener Borca Vule Trivunović.

Kormilar Krupe Slobodan Starčević na raspolaganju ima sve fudbalere.

- Biće to duel dvije najkvalitetnije ekipe u gradu i zbog toga imamo obavezu da izvedemo najjači sastav. Ujedno, ovo je uvertira pred premijerligaške okršaje u narednoj sezoni uz nadu da će ih biti četiri, jer i jedni i drugi želimo da se plasiramo u Ligu za prvaka - rekao je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana