Борац и Крупа на Градском стадиону траже пролаз у четвртфинале најмасовнијег такмичења

Данијел Радујковић
Борац и Крупа на Градском стадиону траже пролаз у четвртфинале најмасовнијег такмичења

Бањалука - Тачно мјесец послије првог лигашког дуела Борац и Крупа вечерас од 18.30 часова састаће се у осмини финала Купа БиХ и одлучити о учеснику завршнице овог такмичења.

Крупа је славила у поменутом првенственом мечу са 2:0, па Борац има мотив више да се освети и дође међу осам најбољих екипа у Купу. Како сада ствари стоје на првенственој табели, пут на европску сцену за обје екипе биће најлакше остварити кроз ово такмичење, јер је доста фаворита попут Зрињског, Сарајева и Радника већ испало.

У овој рунди игра се само једна утакмица, тако да "црвено-плави" имају одличну прилику да пред својим навијачима изборе пролаз. Екипа Зорана Милинковића није у најбољем расположењу након шокантног пораза од Челика у Премијер лиги, а све би се промијенило побједом против градског ривала.

- Куп је специфично такмичење, јер нема поправног. Крупа има континуитет и стабилна је у свом раду, а то показују резултати. Имам јасну слику њихове игре и заиста их ценим. Имају јасан начин игре, квалитетни су, али играмо код куће и желимо да направимо што више у Купу. Потребно је пролити много зноја да би се дошло до тога. Имамо проблема са ефикасношћу, гол је велика бољка и доста радимо на томе. Несхватљиво је како смо играли против Челика, па ће бити ротација и измена у односу на тај меч - истакао је Милинковић.

Он и даље не може рачунати на Александра Радуловића, али се у тим враћа Горан Галешић. Проблем са постизањем голова могла би имати и Крупа за коју не могу играти нападачи Нусмир Фајић и Елвир Кољић.

- Након утакмице против Широког Бријега, кроз меч са Радником смо дошли до игре. Идемо полако у свом резултатском смјеру и тако дочекујемо утакмицу. Бићемо ослабљени за нападаче, али надам се да имамо довољно енергије и квалитета да дођемо до пласмана у наредну рунду. Крупи је главно размишљање о опстанку у лиги, а не о Европи. Ако се она појави, добро је, али свјесни смо да је главно питање опстанка. То желимо да што прије ријешимо и да дођемо до Лиге за првака како бисмо се вратили својим изворним вриједностима, а то је пласирање младих играча којих имамо, не само у јуниорима, већ и у кадетима - казао је тренер Крупе Слободан Старчевић.

Делић: Поправићемо утисак

Након великог бода који су фудбалери Борца освојили на гостовању у Мостару, дошао је "хладан туш" у Зеници гдје је славио слаби Челик. Везни играч Бањалучана Иван Делић нада се позитивној реакцији екипе.

- Није нам пао лако тај пораз, али меч са Крупом је права прилика да поправимо утисак из Зенице. Биће тежак меч, али играмо пред својим навијачима и желимо побједу како бисмо испунили циљеве клуба, а то је пласман у Европу - казао је Делић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана