Borac i Bratunac na vratima Lige BiH

Ivan Dragičević
Borac i Bratunac na vratima Lige BiH

Banjaluka - Iako su Borac i Bratunac bili podređeni u majstoricama polufinala plej-ofa Prve lige Republike Srpske, ove dvije ekipe boriće se za šampionsku titulu i ulazak u Ligu BiH.

Banjalučani su dočekali veliku priliku da se poslije pet godina vrate u viši rang, dok Bratunac poslije velikog iznenađenja u Trebinju vjeruje da ima snage za novi podvig. Leotar je bio veliki favorit pred početak plej-ofa, ali su Bratunčani pokazali kvalitet i nadigrali lidera iz ligaškog dijela prvenstva. Predvođeni najboljim asistentom prvenstva Goranom Bogičevićem gosti su nakon produžetka slavili u majstorici rezultatom 81:77, a iskusni plejmejker zabilježio je 18 poena i šest asistencija. Potom je Borac slavio u Sokocu sa 68:61 uz sjajnu partiju braće Lončar. Peđa je ubacio ključne poene, ukupno je postigao 24, dok je Srđan kapitenski vodio ekipu kroz sve krizne momente i plejmejkerski diktirao tempo za 15 poena, šest asistencija i četiri ukradene lopte.

- Ovo je fantastična pobjeda. Igrali smo u sjajnoj atmosferi, pohvalio bih domaću ekipu i publiku za ambijent. Detalji su odlučili, imali smo dužu klupu u završnici utakmice. Ovo je pobjeda sezone poslije svih dešavanja. Nemam nikakve euforije, okrećemo se Bratuncu i moramo dočekati finale potpuno spremni. Sanjali smo finale od prvog dana, zahvalan sam ekipi i svima u klubu na ovom dostignuću. Bratunac je veoma nezgodna ekipa, moramo ostati na zemlji. Nadam se velikoj podršci sa tribina kako bismo zajedno ostvarili uspjeh, jer nam je potreban vjetar u leđa - rekao je Srđan Lončar.

Pozitivna stvar svih utakmica plej-ofa su prilično ispunjene tribine. Tako je bilo na trećem meču u Trebinju gdje je Bratunac napravio podvig pa su košarkaši ovih dana pravi junaci u ovom gradiću.

- Rano je da prognoziramo bilo šta za finale, idemo na pobjedu, ali znamo da će biti teško. Iskustvo može biti naša prednost, osvajao sam ovu ligu sa Prijedorom, a moji saigrači su nekoliko puta bili u završnici. Većina ekipa nema neku širinu u rosteru, i mi se baziramo na šest-sedam igrača tako da tu ne vidim neki hendikep. Nadam se lijepom ambijentu u "Boriku" pa da se nastavi igranje pred punim tribinama, jer je u Trebinju bilo odlično. Publika nas je na kraju pozdravila što pokazuje koliko Trebinjci poznaju košarku - rekao je Bogičević.

Mikeš propušta prvi meč

Mladi košarkaš Borca Andrej Mikeš povrijedio je koljeno u majstorici sa Sokocem i neće biti spreman za prvi meč finalne serije. Mikeš pokriva pozicije beka šutera i niskog krila, povreda koljena mučila ga je tokom sezone i nikako da je do kraja sanira. Nastup u drugom i trećem meču je pod znakom pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana