Борац и Братунац на вратима Лиге БиХ

Иван Драгичевић
Борац и Братунац на вратима Лиге БиХ

Бањалука - Иако су Борац и Братунац били подређени у мајсторицама полуфинала плеј-офа Прве лиге Републике Српске, ове двије екипе бориће се за шампионску титулу и улазак у Лигу БиХ.

Бањалучани су дочекали велику прилику да се послије пет година врате у виши ранг, док Братунац послије великог изненађења у Требињу вјерује да има снаге за нови подвиг. Леотар је био велики фаворит пред почетак плеј-офа, али су Братунчани показали квалитет и надиграли лидера из лигашког дијела првенства. Предвођени најбољим асистентом првенства Гораном Богичевићем гости су након продужетка славили у мајсторици резултатом 81:77, а искусни плејмејкер забиљежио је 18 поена и шест асистенција. Потом је Борац славио у Сокоцу са 68:61 уз сјајну партију браће Лончар. Пеђа је убацио кључне поене, укупно је постигао 24, док је Срђан капитенски водио екипу кроз све кризне моменте и плејмејкерски диктирао темпо за 15 поена, шест асистенција и четири украдене лопте.

- Ово је фантастична побједа. Играли смо у сјајној атмосфери, похвалио бих домаћу екипу и публику за амбијент. Детаљи су одлучили, имали смо дужу клупу у завршници утакмице. Ово је побједа сезоне послије свих дешавања. Немам никакве еуфорије, окрећемо се Братунцу и морамо дочекати финале потпуно спремни. Сањали смо финале од првог дана, захвалан сам екипи и свима у клубу на овом достигнућу. Братунац је веома незгодна екипа, морамо остати на земљи. Надам се великој подршци са трибина како бисмо заједно остварили успјех, јер нам је потребан вјетар у леђа - рекао је Срђан Лончар.

Позитивна ствар свих утакмица плеј-офа су прилично испуњене трибине. Тако је било на трећем мечу у Требињу гдје је Братунац направио подвиг па су кошаркаши ових дана прави јунаци у овом градићу.

- Рано је да прогнозирамо било шта за финале, идемо на побједу, али знамо да ће бити тешко. Искуство може бити наша предност, освајао сам ову лигу са Приједором, а моји саиграчи су неколико пута били у завршници. Већина екипа нема неку ширину у ростеру, и ми се базирамо на шест-седам играча тако да ту не видим неки хендикеп. Надам се лијепом амбијенту у "Борику" па да се настави играње пред пуним трибинама, јер је у Требињу било одлично. Публика нас је на крају поздравила што показује колико Требињци познају кошарку - рекао је Богичевић.

Микеш пропушта први меч

Млади кошаркаш Борца Андреј Микеш повриједио је кољено у мајсторици са Сокоцем и неће бити спреман за први меч финалне серије. Микеш покрива позиције бека шутера и ниског крила, повреда кољена мучила га је током сезоне и никако да је до краја санира. Наступ у другом и трећем мечу је под знаком питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана