Borac drži korak sa Slogom

Darko Pašagić
Borac drži korak sa Slogom

Banjaluka - U veoma sadržajnom derbiju šestog kola Prve lige Republike Srpske fudbaleri Borca na svom terenu savladali su Slaviju sa 3:0.

Iako su izabranici Darka Vojvodića ostvarili ubjedljivi trijumf do njega su došli teže nego što konačni rezultat pokazuje. Istina, već u drugom minutu su došli do prednosti kada je poslije asistencije Đorđa Ćosića pogodio Demir Jakupović. Goste iz Istočnog Sarajeva rano vođstvo nije zbunilo i u nastavku prvog dijela imali su baš kao i “crveno-plavi” nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Na početku drugog dijela Miloša Žeravicu u kaznenom prostoru srušio je Aleksandar Pušara i zaradio crveni karton, a dosuđeni penal u gol je pretvorio Saša Kajkut, koji je zaigrao poslije skoro jednomjesečne pauze zbog povrede. U samom finišu najbolji akter susreta Nikola Mojović postavio je konačan rezultat.

- Slavija je imala dobre šanse, koje nije iskoristila. Mi svoje jesmo i to je to. Zaboravljamo ovo i idemo dalje, u nove pobjede - kratko je meč prokomentarisao Vojvodić.

Banjalučani već u srijedu u šesnaestini finala Kupa BiH gostuju u Modriči kod Alfa Modriče.

- Ne zanima me baš puno taj duel! Sačuvaćemo neke igrače, neki drugi će dobiti šansu. To ne znači da nemamo ambicija u ovom takmičenju, ali nam je prvenstvo mnogo važnije. Već sljedeći vikend nas očekuje važan prvenstveni duel u kome ćemo u Krupi na Vrbasu biti gosti mrkonjićke Slobode - dodao je Vojvodić.

Pomoćni trener Slavije Dragan Bjelica je istakao da nema šta da zamjeri svojim igračima.

- Nismo maksimalno koncentrisano ušli u susret i veoma brzo smo kažnjeni, ali smo u nastavku prvog dijela bili ravnopravan rival. Na žalost na početku drugog dijela ostali smo sa igračem manje, a Borac je realizovao penal i to je bilo to. Bez obzira na ovaj poraz učinkom u prvih šest kola moramo biti zadovoljni, jer je nama prevashodan cilj plasman u Ligu za prvaka - rekao je Bjelica.

Prva liga

1. Sloga (GC)      6        5        1        0        15:5   16

2. Borac     5        4        1        0        9:1     13

3. Slavija  6        4        0        2        11:10 12

4. Kozara   6        3        1        2        7:7     10

5. Željezničar ST       6        2        2        2        9:7     8

6. Sutjeska           6        2        1        3        7:8     7

7. Sloboda (MG) 6        2        1        3        5:8     7

8. Tekstilac        6        1        3        2        4:5     6

9. Alfa Modriča         5        1        2        2        7:9     5

10. Rudar Prijedor     6        1        2        3        3:6     5

11. Podrinje       6        1        2        3        2:5     5

12. Drina   6        0        2        4        5:12   2

Dječiji kamp

Gosti Fudbalskog kluba Borac i trenera Darka Vojvodića na meču protiv Slavije bili su članovi prvog Dječijeg kampa koji je u održan na Tjentištu u julu. Tada su i Banjalučani bili na pripremama na Tjentišu i upoznali su se dječacima i djevojčicama iz kampa. Tom prilikom Vojvodić ih je pozvao da budu gosti “crveno-plavih”, što se i desilo u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana