Борац добио условну лиценцу

Душан Репија
Борац добио условну лиценцу

Сарајево - Другостепена комисија за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ дала је Фудбалском клубу Борац условну лиценцу за такмичење у Премијер лиги идуће сезоне.

Међутим, то не значи да су Бањалучани избјегли оно најгоре, јер до 15. јула морају да доставе потребну папирологију како би увјерили комисију да су ријешили дуговања која их притишћу.

- Било је заиста жестоко, јер је расправа трајала више од пет часова, али на крају смо успјели. Међутим, до средине јула морамо да измиримо дуговања бившим и садашњим играчима и тренерима, а она нису мала, износе око 140.000 конвертибилних марака - рекао је директор клуба Роберт Зрилић.

Међутим, много већи проблем за клуб из Платонове представља дуг према Школи фудбала "Џаја", која потражује око 850.000 марака.

- Чланови комисије нису били упознати са ситуацијом, па смо понијели комплетну папирологију. Тек када су је прегледали, увидјели су да спор са "Џајом" још није завршен и да идуће рочиште имамо 8. јуна. Још раније је предсједник Управног одбора Драшко Илић рекао да тај дуг сами не можемо да ријешимо. Ипак, надам се да ћемо наћи неки модус и да сав труд који смо уложили до сада, као и условна лиценца, неће бити узалудни - рекао је Зрилић.

Међутим, прије свега тога, 1. јуна биће одржана Скупштина клуба, на којој ће се расправљати о понуђеној оставци Илића, али и о свим другим проблемима са којима се "црвено-плави" сусрећу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана