Borac cilja sredinu tabele

Danijel Radujković
Borac cilja sredinu tabele

Banjaluka - Aktuelni šampion Republike Srpske u odbojci i budući novajlija u Premijer ligi BiH, Borac iz Banjaluke sa četiri nova igrača počeo je pripreme za novu sezonu.

Okupljanje i prozivka obavljeni su ponedjeljak naveče u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" gdje je i odrađen prvi trening. Banjalučani očekuju da će do početka oktobra, kada bi trebalo da startuje Premijer liga, biti spremni za takmičenje. Nadaju se da će u društvu najboljih biti stabilan ligaš koji neće strepiti za opstanak.

- Pripreme smo počeli kasnije nego što smo planirali zbog lošeg vremena i finansija. Plan je da se u predstojećih mjesec i po što bolje pripremimo. Imamo dovoljno vremena da se uigramo za debitantsku sezonu u eliti kako ne bismo strepili za opstanak. Želja nam je da ostvarimo plasman u sredini tabele - kazao je trener Borca Saša Rednić.

Banjalučani će do kraja mjeseca raditi na otvorenim terenima i u teretani, a onda će ući u dvoranu, nakon čega će se krenuti sa prijateljskim utakmicama. Zadržan je kostur ekipe iz prošle godine, a redove "crveno-plavih" pojačali su tehničar Nikola Radonjić iz Budvanske rivijere, srednji bloker Slateksa Miloš Popović, te primači Dušan Kuzmanović iz Radnika i Davor Džombić koji se vratio u Borac nakon igranja u Francuskoj.

- Doveli smo igrače na mjestima koja su nam bila neophodna. Uskoro bi trebalo da dođe i Branko Brestovac iz Modriče, tako da bi time trebalo da završimo sa pojačanjima. Imamo dovoljan fond igrača i vidjećemo na kraju koliko će ih otići - dodao je Rednić.

Kao šampionima Republike Srpske prošle godine Banjalučanima je obećano da će dobiti pomoć od grada za takmičenje u najvišem rangu.

- Dobili smo potvrdu od gradonačelnika Slobodana Gavranovića da ćemo dobiti pomoć za odigravanje lige. Pored toga, dogovorili smo se sa nekoliko sponzora. Ako sve bude ostvareno kako je rečeno, neće biti problema sa finasnijama ove godine i igrači će normalno raditi i neće razmišljati o prevozu, smještaju, hrani... - zaključio je Rednić.

Dvorana

Borac bi ove sezone domaće utakmice trebalo da igra u univerzitetskoj dvorani u kampusu, čime bi riješili veliko pitanje. Odbojkaši su do sada igrali u dvorani "Obilićevo" koja je dosta niža.

- Vođeni su razgovari sa rektorom banjalučkog Univerziteta. Sve će biti jasno u narednih sedam dana. Trebalo bi da dobijemo četiri termina sedmično za treninge, a tu bismo i igrali utakmice u Premijer ligi. Time bismo riješili možda i najveći problem - rekao je kapiten Borca Vladimir Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana