Борац чека Баку у обје утакмице

Душан Репија
Борац чека Баку у обје утакмице

Бањалука - Обје утакмице другог кола Челенџ купа рукометаши Борац м:тела против Бакуа одиграће у Бањалуци највјероватније 13. и 14. октобра јер су са клубом из Азербејџана постигли такав споразум с циљем смањења трошкова.

Наступ Бањалучана био је под знаком питања због лоше финансијске ситуације, али је захваљујући једнократној помоћи Владе РС у износу од 100.000 марака, између осталог, омогућен повратак Борца на међународну сцену. Бранковић је одбацио приче о предизборном трику јер је непуна 24 часа по објави да Борац обуставља рад стигла помоћ. На рачун Бањалучана је послије донаторске вечери у фебруару “легло” по 50.000 марака од Владе РС и кабинета предсједника.

- Актуелна управа клуба је за вријеме свог мандата врло често била на искушењима, али је рјешавала наслијеђене проблеме иза затворених врата. Више једноставно нисмо могли и још једном бих захвалио на помоћи коју смо добили. Овакав потез са наше стране уопште нема политичку позадину јер је сваком ко ради у спортским колективима јасно да су август и септембар најтежи да се “прегурају” - рекао је Бранковић.

Поменути износ отићи ће на плате играчима, регистрацију играча, те за организацију утакмица против Бакуа.

- Ускоро ће нам лећи и новац од спонзора, тако да неће бити проблема у функционисању клуба до краја сезоне. Тренутно смо дужни око 200.000 марака и као папагај понављам да скоро трећину од 700.000 марака, колики нам је буџет, одлази на сервисирање дугова које није направила ова управа - рекао је Бранковић.

Први тим ће и у наредних неколико дана тренирати у Челинцу, док ће млађе селекције радити у парку “Младен Стојановић” и понекад у сали ОШ “Борисав Станковић”. Бранковић је нагласио да клуб дугује одређени новац за термине у ОШ “Борисав Станковић”, али да има коректан однос с особљем, те да дворана у студентском кампусу није у одговарајућем стању за тренинге.

Дворана велики проблем

Велики проблем Бањалучанима представља често избивање из дворане “Борик” па, поред проблема са којим се сусрећу већ десетак дана, избијају потенцијални нови.

- Дворана је заузета и један од два дана викенда, када су планирани мечеви са Бакуом. “Борик” је једина дворана у којој можемо играти европске мечеве, тако да ћемо покушати да се договоримо са људима који су резервисали дворану да некако пронађемо рјешење - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана