Borac će biti kvalitetniji

Dušan Repija
Borac će biti kvalitetniji

Banjaluka - Produžetkom saradnje sa golmanom Slađanom Subotićem, desnim krilom Milošem Nježićem i srednjim bekom Goranom Daničićem, rukovodstvo Borac m:tela počelo je da formira ti­m za iduću sezonu.

Sve trojica momaka stavili su potpis na jednogodišnje ugovore pa će sa Banjalučanima pokušati da nadmaše dobru prošlu sezonu u kojoj su osvojili Kup BiH, igrali finale prvenstva i stigli do četvrtfinala Čelendž kupa. Subotić i Nježić i ranije su nagovijestili da će ostati u “crveno-plavom” timu, dok je Daničić imao ponude, a u jednom momentu razmišljao i o tome da sa 26 godina završi karijeru.

- Imao sam prilično konkretnu ponudu Maribora, nedavno dobio još konkretniju od jednog kluba iz Mađarske, ali sam ranije dao obećanje Borcu i nisam želio da ga pogazim. Prelomio sam i u sebi da imam još mnogo toga da pokažem i daću sve od sebe da nam iduća sezona bude još uspješnija - rekao je Daničić.

Prema riječima direktora kluba Vladimira Brankovića, Borac je na dobrom putu da sačuva sve igrače iz prošle sezone osim onih koji su do sada otišli, Armana Beširevića, Harisa Buljine, Srđana Mijatovića, Deana Šešića i Dejana Unčanina koji je odlučio da stavi tačku na prebogatu karijeru.

- Mislim da smo odradili veliku većinu posla. Bila nam je želja da sačuvamo što je više moguće igrača iz prošle sezone i mogu da kažem da smo na dobrom putu. Sve bi trebalo da bude ozvaničeno u idućih nekoliko dana, ali mogu da kažem da smo sa većinom igrača postigli usmene dogovore - rekao je Branković.

Kada su u pitanju pojačanja, jasno je da su najdeficitarnije pozicije desnog beka i pivota, a dobro bi došao i još jedan spoljni igrač.

- Razgovaramo sa nekoliko igrača koji bi trebalo da nam donesu kvalitet više. Na pragu smo da dovedemo pivota iz Srbije, a neće biti iznenađenje ni ukoliko angažujemo još jednog ili dvojicu igrača iz okruženja ili šire. Sve zavisi od toga sa koliko novca ćemo raspolagati - rekao je Branković.

Uprava kluba procijenila je da bi budžet od milion maraka, odnosno povećanje za nekih 250.000 u odnosu na ovu sezonu, garantovao još bolje rezultate. Banjalučani su odlučili da se prijave za nastup u Kupu EHF, takmičenju koje samo po sebi zahtijeva kvalitet više, a s obzirom na to da se i ostale ekipe u Premijer ligi pojačavaju, potrebno je formirati bar za 20 odsto jači tim od prošlosezonskog.

 

 

Ostaje i Đurđević

Na poziciji desnog krila i dalje će ostati isti dvojac, jer je Miloš Nježić već potpisao ugovor, a Vladan Đurđević se dogovorio o nastavku saradnje.

- Malo sam razmišljao šta dalje i odlučio da ostanem. Prelijepo mi je u Banjaluci, odlična smo ekipa i na terenu i van njega, tako da mi je izuzetno drago što ću ostati - rekao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana