Борац ће бити квалитетнији

Душан Репија
Борац ће бити квалитетнији

Бањалука - Продужетком сарадње са голманом Слађаном Суботићем, десним крилом Милошем Њежићем и средњим беком Гораном Даничићем, руководство Борац м:тела почело је да формира ти­м за идућу сезону.

Све тројица момака ставили су потпис на једногодишње уговоре па ће са Бањалучанима покушати да надмаше добру прошлу сезону у којој су освојили Куп БиХ, играли финале првенства и стигли до четвртфинала Челенџ купа. Суботић и Њежић и раније су наговијестили да ће остати у “црвено-плавом” тиму, док је Даничић имао понуде, а у једном моменту размишљао и о томе да са 26 година заврши каријеру.

- Имао сам прилично конкретну понуду Марибора, недавно добио још конкретнију од једног клуба из Мађарске, али сам раније дао обећање Борцу и нисам желио да га погазим. Преломио сам и у себи да имам још много тога да покажем и даћу све од себе да нам идућа сезона буде још успјешнија - рекао је Даничић.

Према ријечима директора клуба Владимира Бранковића, Борац је на добром путу да сачува све играче из прошле сезоне осим оних који су до сада отишли, Армана Беширевића, Хариса Буљине, Срђана Мијатовића, Деана Шешића и Дејана Унчанина који је одлучио да стави тачку на пребогату каријеру.

- Мислим да смо одрадили велику већину посла. Била нам је жеља да сачувамо што је више могуће играча из прошле сезоне и могу да кажем да смо на добром путу. Све би требало да буде озваничено у идућих неколико дана, али могу да кажем да смо са већином играча постигли усмене договоре - рекао је Бранковић.

Када су у питању појачања, јасно је да су најдефицитарније позиције десног бека и пивота, а добро би дошао и још један спољни играч.

- Разговарамо са неколико играча који би требало да нам донесу квалитет више. На прагу смо да доведемо пивота из Србије, а неће бити изненађење ни уколико ангажујемо још једног или двојицу играча из окружења или шире. Све зависи од тога са колико новца ћемо располагати - рекао је Бранковић.

Управа клуба процијенила је да би буџет од милион марака, односно повећање за неких 250.000 у односу на ову сезону, гарантовао још боље резултате. Бањалучани су одлучили да се пријаве за наступ у Купу ЕХФ, такмичењу које само по себи захтијева квалитет више, а с обзиром на то да се и остале екипе у Премијер лиги појачавају, потребно је формирати бар за 20 одсто јачи тим од прошлосезонског.

 

 

Остаје и Ђурђевић

На позицији десног крила и даље ће остати исти двојац, јер је Милош Њежић већ потписао уговор, а Владан Ђурђевић се договорио о наставку сарадње.

- Мало сам размишљао шта даље и одлучио да останем. Прелијепо ми је у Бањалуци, одлична смо екипа и на терену и ван њега, тако да ми је изузетно драго што ћу остати - рекао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана