Borac bez premca na terenima RS

Siniša Kotaraš
Borac bez premca na terenima RS

Banjaluka - Pogotkom sa bijele tačke na gostovanju kod Tekstilca u Derventi kapiten Borca Saša Kajkut donio je svom timu pobjedu i tri boda koja su “crveno-plave” zadržala na prvom mjestu Prve lige Republike Srpske.

Iskusni, tridesetčetvorogodišnji napadač, ponikao je na Gradskom stadionu, stekao impozantnu karijeru igrajući u inostranstvu, ali i najboljim klubovima u BiH, te naglasio kako želi da jednoga dana karijeru završi tamo gdje ju je i započeo, u Borcu. Jedno od najvrednijih ovoljetnih pojačanja prvoligaša sa Gradskog stadiona odmah je “zadužio” kapitensku traku, ali početak sezone nisu obilježile njegove dobre igre, već bolest, pa povreda.

- Na pripremama sam dobio gnojnu anginu, pa sam morao da propustim desetak dana rada, a to je bio period kada su vam treninzi najpotrebniji. Ipak, uspio sam da donekle nadoknadim propušteno i zaigram, ali sam već u drugom kolu, u meču sa Tekstilcem na našem terenu, dobio nezgodan udarac u leđa, pa sam opet morao na dvosedmičnu pauzu - izjavio je Kajkut.

Ipak, njegov izostanak se nije toliko osjetio i Borac je u sezonu ušao sa dobrim rezultatima.

- Osim mene, nedostajalo je još nekoliko iskusnih fudbalera, poput Delimira Bajića, Nikole Mazića i Igora Aničića, ali je Borac odigrao dobro i bez nas, što je pokazatelj da ove godine imamo zaista respektabilan tim - tvrdi Kajkut.

Prema njegovim riječima, kada je dobio ponudu da se vrati na Gradski stadion, nije se nimalo dvoumio.

- Došao sam jer želim da pomognem Borcu da se vrati u Premijer ligu, a onda da tamo i ostane. To je, uostalom, naš jedini cilj i kako sada stvari stoje, sigurno koračamo prema njegovom ostvarenju. Već sada se vidi da Borac ima potreban kvalitet, ali i da je, na našu žalost, sama liga manje kvalitetna nego što bi trebalo da bude - kazao je Kajkut.

Iskusni kapiten istakao je i da se poslije nešto nesigurnijeg otvaranja sezone pokazalo koliko Borac ima bolji tim u odnosu na ostale rivale, ali i kompletnu organizaciju u klubu.

- Imamo respektabilan tim, kompletna reorganizacija kluba ispraćena je i na igračkom polju i to na pravi način, što se, nakon nešto neubjedljivog otvaranja sezone, pokazalo kroz odlične rezultate. Rastemo kao ekipa, a ono što je za igrače najvažnije, to je da su primanja redovna i da nema više dugova, što se odmah osjeti na atmosferi, i na terenu i u svlačionici - kategoričan je Kajkut.

Kada je u pitanju teren, prvi strijelac Borca posebno ističe jedno ime.

- Najbolju saradnju imam sa Milošem Žeravicom. Odlično se razumijemo, ali to i nije nikakvo čudo jer on iza sebe ima veliko iskustvo. Da se neko ne uvrijedi, i sa svim ostalima saigračima zaista dobro sarađujem - dodao je Kajkut.

Posebno se osvrnuo na trenera Darka Vojvodića, za kojeg ima samo riječi hvale.

- Za jednu ekipu mnogo znači kada ima takvog trenera. Nema dlake na jeziku, otvoreno ukazuje na sve probleme, ali nikoga nije napao bez razloga. Bio je odličan fudbaler, zna da na treningu pokaže ono što traži od nas i volio bih da ostane još nekoliko godina, pa da i u Premijer ligi pokažemo šta znamo - zaključio je Kajkut.

Pet pogodaka

U dosadašnjem dijelu šampionata Kajkut je postigao pet pogodaka i zadovoljan je učinkom, ali i najavljuje mnogo efikasniji nastavak sezone.

- Od tih pet pogodaka dva sam postigao iz jedanaesteraca, od kojih je ovaj posljednji napravljen baš na meni, dok su ostala tri došla kao plod uigranih akcija cijelog tima. Ne zaostajem mnogo za vrhom liste strijelaca, Marković i Komarčević mi bježe tek dva gola i cilj mi je da ih dostignem i prestignem - kazao je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana