Borac bez cijelog tima u drugom dijelu sezone

Darko Pašagić
Borac bez cijelog tima u drugom dijelu sezone

Banjaluka - Iskusni golman Asmir Avdukić i jedan od najboljih fudbalera Borca u prvom dijelu sezone Goran Galešić sporazumno su raskinuli saradnju sa premijerligašem sa Gradskog stadiona, a nekoliko časova ranije to su uradili i Uroš Mirković, Ivan Delić, Miloš Kukić i Miloš Đorđević.

Tako su se ova šestorica fudbalera pridružili onima koji su to još ranije uradili: Borisu Raspudiću, Riju Suzukiju, Borisavu Eriću, Mahiru Kariću i Ivici Gubercu, pa se broj odlazaka sa Gradskog stadiona ove zime povećao na 11 imena. Usljed svega toga, smanjene su i ambicije u odnosu na start sezone.

- Pokušaćemo da obezbijedimo plasman u Ligu za prvaka, ali to nije pod moranje. Cilj je formirati ekipu za novu sezonu i tada napasti Evropu. Bilo je dosta odlazaka, većina igrača je sporazumno raskinula saradnju, a igrači koje smo doveli stigli su ciljano. Biće još nekoliko novih fudbalera narednih dana. Što se tiče ovih koji su otišli, za Karića smo dobili obeštećenje od 12.000 maraka. Ostali smo dužni Raspudiću i Avdukiću, otprilike po 20.000 maraka i to ćemo riješiti dogovorenom dinamikom - naglasio je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Prije nekoliko dana riješena je dilema ko će sjediti na klupi Borca, a povjerenje je dobio dosadašnji vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Igor Janković, koji je juče obavio prozivku i igračima saopštio plan priprema.

- Iako je do sada otišlo 11 fudbalera, smatram da ćemo sa pojačanjima koja su stigla do sada i koja će još doći biti kvalitetniji nego jesenas. Poslije redovnih aktivnosti uvodnih dana priprema, 20. januara odigraćemo utakmicu protiv naše juniorske ekipe, a dva dana kasnije selimo se na pripreme u Sloveniju. Bićemo smješteni u Kranju, odigraćemo četiri utakmice, ali još ne znamo ko su nam rivali, jer taj posao "odrađuje" agencija. Generalku ćemo imati 10. februara protiv Metalegea - istakao je Janković.

Na prozivci je bilo 27 igrača, među kojima pet novajlija i pet igrača koji su došli na probu. Od "starih snaga" tu su bili golmani Nemanja Trkulja i Srđan Modić, te igrači Nemanja Janičić, Branko Ojdanić, Bojan Puzigaća, Predrag Zekanović, Omar Pašagić, Aleksandar Kondić, Aleksandar Radulović, Vladan Danilović, Ilija Danilović, Bojan Burazor, Siniša Dujaković, Mladen Veselinović, Miloš Čudić, Petar Kunić i Slaviša Maksimović, te novajlije Danijel Majkić, Stefan Dujaković, Miloš Žeravica, Armin Mahović i Mahir Karić. Na probi su Neven Bunić ("13 skojevki"), Dejan Glišić (Kozara), Dejan Zarić (Tekstilac), Branko Peno (Gorica, Slovenija) i Vladimir Kremenović (Vojvodina).

- Oni će sa nama trenirati narednih desetak dana i sigurno je da ćemo do polaska u Sloveniju odlučiti da li idu ili ostaju - dodao je Janković.

Avdukić: Imam ponude

Asmir Avdukić je naglasio da u ovom trenutku ima nekoliko ponuda, ali da još ne razmišlja o novoj sredini.

- Razišli smo se korektno, a narednih dana ćemo vidjeti šta i kako dalje - naglasio je Avdukić.

Goran Galešić imao je ponude posljednjih dana iz Slovenije, sa Malte i Kipra, ali je čekao rasplet situacije sa Borcem.

- Ima i novih ponuda i sigurno je da neće biti nikakav problem da pronađem novi angažman - istakao je Galešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana