Borac bez “Borika” tokom septembra

Siniša Kotaraš
Borac bez “Borika” tokom septembra

Banjaluka - Poslije slavlja na turniru u Beogradu trener rukometaša Borca Bojan Unčanin susreo se sa pomalo nepredviđenim problemom jer gotovo cijeli septembar neće moći da koristi dvoranu “Borik” koja će u tom periodu biti zauzeta.

- Uprava će morati da se potrudi da nam nađe alternativu iako će to biti veoma teško. Možda Laktaši ili Čelinac, ako tamošnje dvorane budu imale neke slobodne termine - rekao je Unčanin.

Nakon turnira u Gornjem Vakufu njegov tim je u Beogradu nadigrao Crvenu zvezdu u finalu tek nakon boljeg izvođenja sedmeraca. Nakon 60 minuta bilo je 25:25, da bi Banjalučani potom realizovali sva tri penala, a Beograđani samo jedan. Unčanin na ovom turniru nije mogao da računa na golmana Bojana Ljubišića, Srđana Mijatovića i Miloša Šešića.

- Njih trojica su se žalili na lakše povrede pa nismo željeli da bilo šta rizikujemo. Na kraju, i bez njih smo prikazali dopadljivu igru, savladali pančevački Dinamo, prošlogodišnjeg učesnika SEHA lige, a u finalu i Crvenu zvezdu. Trebalo je i taj meč da riješimo u svoju korist, imali smo i po tri-četiri gola prednosti, ali smo na kraju opustili, taman dovoljno da Zvezda dođe do izjednačenja. Na kraju, slavili smo i moram biti zadovoljan - kazao je Unčanin.

Generalno, prema njegovom mišljenju, Borac je pokazao dobru igru, iako je u nekoliko navrata pad koncentracije mogao da se negativno odrazi na konačnom rezultatu.

- To se dešavalo najviše zbog nekih izmjena koje vjerovatno u prvenstvenim utakmicama ne bih uradio. Ali, želio sam da svi igrači dobiju pristojnu minutažu, tako da sam za to jedino ja kriv - pojasnio je trener Borca.

Za najboljeg igrača turnira u Beogradu proglašen je Stefan Miljković, posljednje pojačanje Borca u ovom prelaznom roku.

- U pitanju je reprezentativac Libana koji je dugo igrao u Izraelu, a u Srbiji je nosio dres kragujevačkog Radničkog. On je došao umjesto Duška Hercegovca koji je prešao u redove Crvene zvezde i pokazao je da se na njega može ozbiljno računati - rekao je Unčanin.

Za vikend u Doboju

Narednu provjeru rukometaši Borca imaće narednog vikenda kada će u Doboju odmjeriti snage sa domaćom Slogom, a sedam dana kasnije planirana je i “generalka” uoči početka lige.

- Do tada ćemo pokušati da ispravimo što više nekih sitnijih nepravilnosti koje smo uočili u ovim mečevima - dodao je Unčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana