Bolja igra u napadu vodi Borac u finale

Dušan Repija
Bolja igra u napadu vodi Borac u finale

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela imaju lijepu šansu da se plasiraju u finale prvenstva BiH, ali ih večeras čeka teških 60 minuta u Gračanici (19 časova).

 

 

 

Prednost od četiri gola (24:20) nije prevelika, ali je svakako ugodna zaliha i stavlja domaće pod pritisak da od prve minute moraju da “ganjaju” rezultat. Bez obzira što imaju solidan rezultat, “crveno-plavi” su svjesni da ih očekuje velika borba i vrela atmosfera s obzirom da je Gračanica i u Banjaluci imala podršku stotinjak navijača.

- To je čar ove ogre, jedva čekamo utakmicu. Sigurno je da smo i sa ponekim golom prednosti više mogli putovati na gostovanje, s obzirom da smo u posljednjih pet minuta napravili nekoliko grešaka, koje nas nadam se, neće skupo koštati. Prije prve utakmice govorio sam da sam zadovoljan bilo kakvom pobjedom, tako ni razlika od četiri gola nije mala - rekao je trener Borca Mirko Mikić, koji ni u ovom meču neće moći da računa na Deana Šešića.

Brzopletosti u finišu prvog meča koštale su Borac još komotnije situacije, pa je akcenat u ovih nekoliko dana bio na popravljanju grešaka. Dešavalo se nekoliko puta ove sezone da Banjalučabmi vrate protivnika u igru u trenucima kada mogu da prelome utakmicu, baš kao protiv Izviđača u finalu Kupa BiH.

- Imali smo  nekoliko neozbiljnih poteza koji se sigurno neće ponavljati. Stvarali smo otvorene situacije, ali je realizacija bila prilično loša. Siguran sam da ne možemo dva puta ponoviti takvo izdanje u ovom segmentu - rekao je Mikić.

Igra u odbrani cijele sezone je zaštitni znak Borca, a jedan od ključnih ljudi za čvrstinu bedema ispred odličnog Bojana Ljubišića je Stefan Miljković.

- Očekujemo pozitivan rezultat i u revanšu. Nećemo braniti prednost, idemo na još jednu pobedu. Verujem da smo naučili lekciju i da nećemo olako praviti greške kao što je znalo da nam se dešava - rekao je Miljković.

Rukometaši Sloge pokušaće da ponove partiju iz četvrtfinala u Visokom, jer samo takvom igrom mogli bi da nadoknade minus dva iz Doboja protiv Izviđača (27:29). Dobojlije su vrlo ozbiljno shvatili ovu utakmicu, pa su poslije prve utakmice krenuli put Makarske na mini pripreme i izolaciju pred meč sezone.

Hamidović nije problem

Najbolji strijelac Premijer lige Dino Hamidović postigao je osam golova u Banjaluci, ali Mirko Mikić kaže da neće imati posebnu taktiku protiv njega.

- On je momak koji je igrama stekao ogromno samopouzdanje i koji će svakoj ekipi dati mnogo golova. Bitno je da spriječimo ostale igrače Gračanice da se razigraju. U prvoj utakmici imali smo neočekivano mnogo problema na desnom krilu, što ne smije da se ponovi - rekao je Mikić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana