Боксерске легенде посјетиле Маријана Бенеша

Срна
Боксерске легенде посјетиле Маријана Бенеша

Бањалука - Боксерске легенде бивше Југославије посјетиле су данас у Клиници за неурологију Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске колегу Маријана Бенеша, који у ову здравствену установу примљен због психо-моторне успорености, отежане покретљивости и укочености мишића.

"Код нас ће боравити још седам дана, када ћемо одлучити да ли ће бити упућен на физикални третман или на кућно лијечење", рекла је новинарима специјалиста неурологије на Клиници за неурологију УКЦ-а Српске Даворка Катана.


Она је истакла да особље УКЦ-а Српске улаже максималне напоре да Бенешу пружи најбоље терапијске и дијагностичке процедуре.

"Здравствено стање му је тренутно стабилно, али је незахвално говорити о прогнозама", рекла је Катана.

Некадашњи боксер Тадија Качар изразио је жањење што није љепша прилика окупила некадашње најбоље спортисте, међу којима се Бенеш увијек издвајао.

"Бенеш је био изузетан по многим особинама и карактеристикама. Са једне стране био је изванредан нокаутер и снагатаор, а са друге стране имао је меко срце и добру душу", истакао је Качар.

Он је рекао да је Бенеш изузетан спортиста, који је заслужио да га данас посјете колеге, које су стигли из различитих дестинација да га виде.

"Исто тако, бокс је спорт који карактерише сурова борба, али када 'гонг' означи њен крај, сва суровост и непријатељство нестају", рекао је Качар.

Предсједник Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић захвалио је руководству УКЦ-а Српске који пружа максималну његу Бенешу, који једна од спортских икона како Бањалуке, тако и Републике Српске.

Маријан Бенеш рођен је у Београду 11. јуна 1951. године. Био је југословенски боксер из Бањалуке, а сматра се за једног од најбољих југословенскох боксера свих времена.

Послије бриљантне аматерске каријере и освојене златне медаље на првенству Европе у боксу 1973. године одржаном у Београду, прешао је у професионалце и освојио титулу европског првака у верзији Европске боксерске уније у лако-велтер категорији 1979. године.

Маријан Бенеш се повукао из бокса 1983. године послије тешке повреде ока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана