Bojan Unčanin, trener Borac m:tela: Da je sreće, svi bi doveli po jednog Buntića

Ivan Dragičević
Bojan Unčanin, trener Borac m:tela: Da je sreće, svi bi doveli po jednog Buntića

Banjaluka - Naporne pripreme za nastavak prvenstva rukometaši Borac m:tela poslije povratka iz Makarske nastavili su u Banjaluci, a narednu provjeru imaće u subotu u Visokom, gdje će odmjeriti snage sa Bosnom.

Pobjeda protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa nema neku težinu, jer je rival kvalitetom ispod Banjalučana, ali je omogućila treneru Bojanu Unčaninu da uvede ekipu u ritam i na djelu vidi rezultate minulog rada. Odlazak u Makarsku pozitivno je uticao na igrače pa je u Hrvatskoj odrađen dobar posao.

- Imali smo dobre uslove, promjena sredine je dovela do boljeg odnosa prema radu. Momci su bili koncentrisani na treninge, nije bilo spoljnih faktora i obaveza koji bi ih ometali. Bolje se poznajemo, imamo bolju saradnju i sve to doprinosi kvalitetnijem radu. Poslije Visokog uzvratićemo gostovanje u Gornjem Vakufu, tako da se spremamo za prvu utakmicu nastavka protiv Maglaja - rekao je Unčanin.

Prelazni rok završen je posljednjeg dana januara, tako da više nema prostora za bilo kakve promjene. Borac je napravio samo jednu dolaskom pivotmena Harisa Buljine. Zvučno pojačanje doveo je Izviđač, jer se u Ljubuški vratio dugogodišnji hrvatski reprezentativac Denis Buntić.

- Jači su za Buntića, donijeće im veliki kvalitet. Ipak, nema razloga za strah ili preveliki respekt. Vjerujem u svoju ekipu i ispunjenje zacrtanih ciljeva. Da je sreće pa da svaka ekipa iz Premijer lige može da dovede jednog takvog igrača, jer bi se tako podigao kvalitet takmičenja - rekao je Unčanin.

Drama zbog preregistracije Rukometnog saveza BiH i svih problema ne tangira posebno trenera Banjalučana pa tako ni priče o mogućem otkazivanju Premijer lige.

- Ne bavimo se uopšte time, spekuliše se pred svako prvenstvo o takvom scenariju. Mediji pokušavaju da pokrenu nešto kako bi se zaista riješili problemi u savezu, jer aktuelno stanje nije normalno. Toliko dugo sam u rukometu da znam kako stvari funkcionišu, otkazivanje prvenstva nije moguće, može da se desi samo da prolongiraju početak za sedam dana - dodao je Unčanin.

Bezbradica trenira

Sa treninzima bez kontakta počeo je srednji i lijevi bek Borca Nemanja Bezbradica koji se oporavlja od operacije koljena poslije kidanja prednjih ukrštenih ligamenata.

- Počeo je sa trčanjem, Nemanja je negdje na polovini puta i nadam se da će do ljeta biti spreman - rekao je Unčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana