Bojan Tulendić, rukometaš Sloge: Novi biser kraj desne aut-linije

Dušan Repija
Bojan Tulendić, rukometaš Sloge: Novi biser kraj desne aut-linije

Doboj - Rukometni klub Sloga prošao je ili još prolazi najteži period u šest decenija dugoj istoriji, ali za jednu poziciju u timu treneri ne moraju da brinu već skoro dvije decenije.

Radi se o mjestu desnog krila, jer je uspješnim stopama Igora Pijetlovića, Danka Panića i Vladana Đurđevića krenuo mladi Bojan Tulendić. Dvadesetogodišnji momak ove sezone je u potpunosti iskoristio priliku, pa je jedan od najistaknutijih pojedinaca šampiona BiH iz 2012. godine. Poslije nekoliko mučnih godina, rukomet ponovo postaje glavna tema u gradu, jer je Sloga krenula uzlaznom putanjom, iako joj repovi prošlosti još smetaju da se u potpunosti priključi vodećim ekipama. Ipak, angažovanjem nekoliko provjerenih igrača ove zime, uprava kluba je pokazala odlučnost da Sloga što prije ponovo postane ono što je nekad bila. Sve je mnogo lakše kada u svojim redovima imate dobru bazu, a sa strane dovedete igrače koji su prava pojačanja. Tulendić je pokazao da ima potencijal, a trener Danko Panić vjeruje da će uz mnogo rada i sitne korekcije uskoro bar dostići nivo ljevorukih momaka iz Doboja koji su obilježili prethodni period. Mladi rukometaš zadovoljan je kako se odvija sezona, pogotovo startom drugog dijela, u kojem je Sloga upisala dvije pobjede i konačno se domogla gornjeg dijela tabele. Pali su Slavija i Kakanj, ali pravi test čeka ih u subotu kada dočekuju Izviđač.

- Odlično smo otvorili nastavak prvenstva. Vidi se koliko nam znače pojačanja koja su stigla u januaru, posebno golman Damir Efendić i lijevo krilo Tarik Alibegović. Mislim da ćemo biti sve bolji kako sezona bude odmicala. Spremamo se za Izviđač i vjerujemo da uz pomoć navijača možemo do pobjede - rekao je Tulendić.

Na pomenuta dva meča postigao je 14 pogodaka i nastavio gdje je stao u prvom dijelu sezone. Mnogo mu znači što je trener Panić igrao na njegovoj poziciji, pa mu do tančina može objasniti gdje griješi i koje elemente mora da unaprijedi.

- Već nekoliko sezona sam u prvom timu, ali sam ove dobio pravu šansu. Mislim da sam je iskoristio i za sada mogu da budem zadovoljan. Nadam se da ću produžiti niz dobrih ljevorukih igrača iz Doboja, jer znam koliki su trag moji prethodnici ostavili u matičnom klubu. Trener Panić mi mnogo pomaže, upijam svaki njegov savjet, baš kao što sam to radio i od Đurđevića, koji je dvije godine stariji od mene, a već se dokazao kao jedan od najboljih igrača u zemlji na svojoj poziciji. Samo da me zdravlje posluži i da ovako nastavim. Drago mi je što smo krenuli uzlaznom putanjom, jer Sloga zaslužuje mnogo bolju poziciju od one koju je imala prethodnih sezona - rekao je Tulendić.

O nekim dugoročnim planovima još ne želi previše da priča jer, kako kaže, volio bi prvo da se dokaže u rodnom gradu.

- Moram još mnogo da učim. Trudim se da budem bolji na svakom treningu, trener mi često zamjera igru u odbrani i to je dio koji moram da popravim. Ne želim da se opterećujem šta će biti, ali bih svakako jednog dana volio da igram u nekom klubu koji svake sezone igra evropska takmičenja. To je san svakog mladog sportiste, pa se ni ja ne razlikujem previše - zaključio je Tulendić, koji je bio član kadetske i juniorske reprezentacije BiH.

Svari idu na bolje

Trener Danko Panić takođe je zadovoljan urađenim u zimskom prelaznom roku jer sada ima mnogo više opcija, kako u odbrani, tako i u napadu.

- Rezultati se odmah vide, jer smo u prvom dijelu bili primorani da svih 60 minuta igramo sa jednom ili dvije izmjene. Sada je mnogo lakše, a uz momke koji su došli očekujem da se i naši mladi igrači, poput Tulendića, mnogo brže i bolje razvijaju. Stvari su krenule nabolje na svim nivoima kluba, iako imamo još zaostataka koji nas muče, ali nekako guramo naprijed - rekao je Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana