Бојан Тулендић, рукометаш Слоге: Нови бисер крај десне аут-линије

Душан Репија
Бојан Тулендић, рукометаш Слоге: Нови бисер крај десне аут-линије

Добој - Рукометни клуб Слога прошао је или још пролази најтежи период у шест деценија дугој историји, али за једну позицију у тиму тренери не морају да брину већ скоро двије деценије.

Ради се о мјесту десног крила, јер је успјешним стопама Игора Пијетловића, Данка Панића и Владана Ђурђевића кренуо млади Бојан Тулендић. Двадесетогодишњи момак ове сезоне је у потпуности искористио прилику, па је један од најистакнутијих појединаца шампиона БиХ из 2012. године. Послије неколико мучних година, рукомет поново постаје главна тема у граду, јер је Слога кренула узлазном путањом, иако јој репови прошлости још сметају да се у потпуности прикључи водећим екипама. Ипак, ангажовањем неколико провјерених играча ове зиме, управа клуба је показала одлучност да Слога што прије поново постане оно што је некад била. Све је много лакше када у својим редовима имате добру базу, а са стране доведете играче који су права појачања. Тулендић је показао да има потенцијал, а тренер Данко Панић вјерује да ће уз много рада и ситне корекције ускоро бар достићи ниво љеворуких момака из Добоја који су обиљежили претходни период. Млади рукометаш задовољан је како се одвија сезона, поготово стартом другог дијела, у којем је Слога уписала двије побједе и коначно се домогла горњег дијела табеле. Пали су Славија и Какањ, али прави тест чека их у суботу када дочекују Извиђач.

- Одлично смо отворили наставак првенства. Види се колико нам значе појачања која су стигла у јануару, посебно голман Дамир Ефендић и лијево крило Тарик Алибеговић. Мислим да ћемо бити све бољи како сезона буде одмицала. Спремамо се за Извиђач и вјерујемо да уз помоћ навијача можемо до побједе - рекао је Тулендић.

На поменута два меча постигао је 14 погодака и наставио гдје је стао у првом дијелу сезоне. Много му значи што је тренер Панић играо на његовој позицији, па му до танчина може објаснити гдје гријеши и које елементе мора да унаприједи.

- Већ неколико сезона сам у првом тиму, али сам ове добио праву шансу. Мислим да сам је искористио и за сада могу да будем задовољан. Надам се да ћу продужити низ добрих љеворуких играча из Добоја, јер знам колики су траг моји претходници оставили у матичном клубу. Тренер Панић ми много помаже, упијам сваки његов савјет, баш као што сам то радио и од Ђурђевића, који је двије године старији од мене, а већ се доказао као један од најбољих играча у земљи на својој позицији. Само да ме здравље послужи и да овако наставим. Драго ми је што смо кренули узлазном путањом, јер Слога заслужује много бољу позицију од оне коју је имала претходних сезона - рекао је Тулендић.

О неким дугорочним плановима још не жели превише да прича јер, како каже, волио би прво да се докаже у родном граду.

- Морам још много да учим. Трудим се да будем бољи на сваком тренингу, тренер ми често замјера игру у одбрани и то је дио који морам да поправим. Не желим да се оптерећујем шта ће бити, али бих свакако једног дана волио да играм у неком клубу који сваке сезоне игра европска такмичења. То је сан сваког младог спортисте, па се ни ја не разликујем превише - закључио је Тулендић, који је био члан кадетске и јуниорске репрезентације БиХ.

Свари иду на боље

Тренер Данко Панић такође је задовољан урађеним у зимском прелазном року јер сада има много више опција, како у одбрани, тако и у нападу.

- Резултати се одмах виде, јер смо у првом дијелу били приморани да свих 60 минута играмо са једном или двије измјене. Сада је много лакше, а уз момке који су дошли очекујем да се и наши млади играчи, попут Тулендића, много брже и боље развијају. Ствари су кренуле набоље на свим нивоима клуба, иако имамо још заостатака који нас муче, али некако гурамо напријед - рекао је Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана