Бојан Трипић, капитен и голман Алфа Модриче: Премијер лига у нашим мислима

Синиша Котараш
Бојан Трипић, капитен и голман Алфа Модриче: Премијер лига у нашим мислима

МОДРИЧА - Поуздани голман Алфа Модриче Бојан Трипић, иако дубоко у четвртој деценији, ове сезоне брани као у најбољим данима и један је од најзаслужнијих што његов тим након нешто лошијег старта заузима мјесто у средини табеле.

Искусни чувар мреже био је актер највећих успјеха Модриче, освајања Купа БиХ 2004. као и шампионске титуле четири године касније.

- Поникао сам у Модричи и цијела моја каријера везана је за овај клуб, без обзира на то што сам био и у другим срединама. Поносан сам на све резултате те генерације и, ако је упоредим са овом сада, морам рећи да постоји огромна разлика. Ако гледамо само инфраструктуру, имали смо много слабије услове него сада, али је на челу клуба тада био покојни Милан Јелић који је тачно знао шта хоће и како да до тога дође. Већ тада се осјетио огроман напредак у свим сегментима и ко зна гдје би нам био крај да није онако прерано отишао - истакао је Трипић.

Према његовим ријечима, садашња генерација Модриче донекле га подсјећа на ону трофејну, али ови момци морају још тога да ураде да би достигли своје претходнике.

- Има одређене сличности, осјети се велика жеља у екипи, враћа се и публика на трибине, али, генерално, ово сада се не може поредити са оним ранијим - тврди Трипић.

Када је у питању овогодишња сезона, капитен Алфа Модриче каже да његов клуб има само један циљ.

- Желимо да постанемо стабилан прволигаш и, бар за сада, нам иде по плану. По резултатима би се рекло да играмо боље на страни, али ми и на свом терену дајемо све од себе. Ипак је много теже играти против ривала који се стално брани, тако да смо остали без неколико планираних бодова. Имамо сјајну инфраструктуру, повратак у Премијер лигу нам је у мислима, али треба да будемо реални и не срљамо по сваку цијену - закључио је искусни чувар мреже Алфа Модриче који је у каријери бранио за Челик, Радник и Рудар Приједор.

Неће још у пензију

Иако има 37 година, Трипић нема намјеру да ускоро оде у фудбалску пензију.

- Осјећам се добро и тренутно не видим разлог да престајем са активним играњем, и док је год тако, бићу између статива. Не бојим се за насљедника јер већ сада имамо два сјајна момка, Марка Ђурића и Марјана Матића, који имају све предиспозиције да постану квалитетни чувари мреже - казао је Трипић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана