Bojan Puzigaća - Srećan zbog povratka

Slavko Basara
Bojan Puzigaća - Srećan zbog povratka

BANjA LUKA - Poslije šest mjeseci provedenih na zeničkom "Bilinom polju" Bojan Puzigaća se vratio na banjolučki Gradski stadion.

Bivši kapiten Borca pojačaće konkurenciju uz lijevu aut-liniju. Njegov povratak u Borac mnogi su dočekali sa oduševljenjem i, uglavnom, uz konstataciju: "nije trebao ni da ide..."

- Nisam planirao ni želio da idem, ali, eto, vratio sam se. Srećan sam zbog toga. Otišao sam zbog nekorektnosti bivšeg predsjednika Milorada Janjetovića. Znate, riječ nekad ubije jače nego metak - počeo je svoju "ispovijed" Bojan Puzigaća.

Borac je jesenas igrao odlično, osvojio je drugu poziciju iza Širokog Brijega i izborio plasman u polufinale Kupa. Puzigaća se nada da će i proljeće biti podjednako uspješno.

- Naš cilj je da izborimo plasman u Evropu. Imamo dobre predispozicije da ostvarimo taj cilj. Igrački kadar je pretrpio male izmjene, nadam se da ćemo se adekvatno pojačati za drugi dio šampionata koji će biti mnogo komplikovaniji i teži - rekao je Puzigaća.

Prošle sezone kao kapiten je predvodio saigrače u kojoj je Borac ostvario odličan rezultat, plasman na petu poziciju. Nažalost, zbog neposjedovanja licence za takmičenje u Evropi Banjolučani su ostali kući, a na međunarodnu scenu je otišao Široki Brijeg.

- Prava je šteta što tada nismo imali licencu, ali šta da se radi. Vjerujem da će u ovoj sezoni sve da nadoknadimo. Borac poslije 18 godina mora da izađe u Evropu. Tu sam da dam maksimalan doprinos ostvarenju ambicija - istakao je Puzigaća.

Ljevonogi fudbaler Borca je minule sezone, prije odlaska u Zenicu, postigao pet pogodaka i zabilježio osam asistencija, čime je bio jedan od najkorisnijih igrača "crveno-plavih".

- Volio bih da ponovim taj učinak, odnosno da budem još bolji. Prije svega nadam se da ću se kod novog šefa stručnog štaba Zorana Marića, radom i zalaganjem na treninzima, izboriti za mjesto u startnoj postavi. Nikad se nisam štedio ni na utakmicama ni na treninzima, a povratak u Borac je za mene više nego veliki motiv za dokazivanje - rekao je na kraju Bojan Puzigaća. 

Rivali

Puzigaća je istakao da zna ko su najveći rivali Borca u borbi za izlazak na međunarodnu scenu.

- U prvom redu to su Široki Brijeg i Sarajevo. Mada ne treba zaboraviti ni Željezničar, Velež i Zrinjski. Između ovih šest ekipa biće podijeljene evro-vize. Kada je Kup u pitanju ni Slavije nije za potcjenjivanje pogotovo što brani trofej - rekao je Puzigaća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana