Бојан Пузигаћа - Срећан због повратка

Славко Басара
Бојан Пузигаћа - Срећан због повратка

БAЊA ЛУКA - Послије шест мјесеци проведених на зеничком "Билином пољу" Бојан Пузигаћа се вратио на бањолучки Градски стадион.

Бивши капитен Борца појачаће конкуренцију уз лијеву аут-линију. Његов повратак у Борац многи су дочекали са одушевљењем и, углавном, уз констатацију: "није требао ни да иде..."

- Нисам планирао ни желио да идем, али, ето, вратио сам се. Срећан сам због тога. Отишао сам због некоректности бившег предсједника Милорада Јањетовића. Знате, ријеч некад убије јаче него метак - почео је своју "исповијед" Бојан Пузигаћа.

Борац је јесенас играо одлично, освојио је другу позицију иза Широког Бријега и изборио пласман у полуфинале Купа. Пузигаћа се нада да ће и прољеће бити подједнако успјешно.

- Наш циљ је да изборимо пласман у Европу. Имамо добре предиспозиције да остваримо тај циљ. Играчки кадар је претрпио мале измјене, надам се да ћемо се адекватно појачати за други дио шампионата који ће бити много компликованији и тежи - рекао је Пузигаћа.

Прошле сезоне као капитен је предводио саиграче у којој је Борац остварио одличан резултат, пласман на пету позицију. Нажалост, због непосједовања лиценце за такмичење у Европи Бањолучани су остали кући, а на међународну сцену је отишао Широки Бријег.

- Права је штета што тада нисмо имали лиценцу, али шта да се ради. Вјерујем да ће у овој сезони све да надокнадимо. Борац послије 18 година мора да изађе у Европу. Ту сам да дам максималан допринос остварењу амбиција - истакао је Пузигаћа.

Љевоноги фудбалер Борца је минуле сезоне, прије одласка у Зеницу, постигао пет погодака и забиљежио осам асистенција, чиме је био један од најкориснијих играча "црвено-плавих".

- Волио бих да поновим тај учинак, односно да будем још бољи. Прије свега надам се да ћу се код новог шефа стручног штаба Зорана Марића, радом и залагањем на тренинзима, изборити за мјесто у стартној постави. Никад се нисам штедио ни на утакмицама ни на тренинзима, а повратак у Борац је за мене више него велики мотив за доказивање - рекао је на крају Бојан Пузигаћа. 

Ривали

Пузигаћа је истакао да зна ко су највећи ривали Борца у борби за излазак на међународну сцену.

- У првом реду то су Широки Бријег и Сарајево. Мада не треба заборавити ни Жељезничар, Вележ и Зрињски. Између ових шест екипа биће подијељене евро-визе. Када је Куп у питању ни Славије није за потцјењивање поготово што брани трофеј - рекао је Пузигаћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана