Бојан Љубишић оптимиста уочи финалног турнира Купа: Уз навијаче до трофеја

Синиша Котараш
Бојан Љубишић оптимиста уочи финалног турнира Купа: Уз навијаче до трофеја

Бањалука - Вољом жријеба два највећа фаворита за освајање трофеја намијењеног побједнику Купа БиХ, бањалучки Борац и Зрињски из Мостара, одмјериће снаге већ у полуфиналу завршног турнира који се овог викенда игра у “Борику”.

Искусни чувар мреже Бањалучана, Бојан Љубишић, убијеђен је да његов тим може да, уз помоћ навијача, оствари тријумф  и избори пласман у финале.

- Наравно да су нам очекивања велика и да желимо тај пехар у својим витринама. С друге стране, екипа Зрињског је веома добра и у Бањалуку долази са намјером да одбрани Куп освојен прошле године. Добили су нас у првенству на нашем терену, али је ово сада потпуно другачија утакмица - тврди Љубишић.

Према његовим ријечима, управо тај пораз од “племића” у првенственој утакмици натјерао је рукометаше Борца да крајње озбиљно схвате овај сусрет. 

- Та њихова побједа у “Борику” значи да морамо бити крајње опрезни, али и да нам истовремено послужи да се што боље припремимо за ово полуфинале. Наш једини циљ је да освојимо Куп и, ако то значи да на том путу морамо да савладамо Зрињски, ми ћемо то и да урадимо - каже популарни “Ханс”.

Бањалучани су ове године већ освојили Куп Републике Српске, а свој први Бојан Љубишић пригрлио је још прије 22 године.

- Ух, било је то баш давно, још тамо 1996. године! И након тога сам са Борцем освојио још доста трофеја, не знам тачан број, али их је било бар неких седам или осам - подсјетио се Љубишић, уз позив навијачима да у суботу дођу у што већем броју и дају подршку пласману у финале.

А тамо би, ако све буде у реду и Борац слави побједу, требало да их чека бољи из другог полуфиналног сусрета који играју височка Босна и Коњух из Живиница.

- По мом мишљењу, у питању су двије идентичне екипе, свака прогноза је незахвална, али мислим да ће то бити занимљив меч који ће одлучити једна лопта - закључио је Љубишић.

Не размишља о крају

Иако у позним играчким годинама, Бојан Љубишић не жели да прича о крају каријере.

- Још не размишљам о повлачењу и бићу ту док год сматрам да могу да пружам добре партије! А кад осјетим да то више није то, онда ћу се сам повући - нагласио је Љубишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана