Blistav start fudbalera Sloge: Ne zanosimo se prvim mjestom

Darko Pašagić
Blistav start fudbalera Sloge: Ne zanosimo se prvim mjestom

Bijeljina - Poslije tri kola prvoligaškog karavana, debitant Sloga iz Gornjeg Crnjelova usamljena je na prvom mjestu tabele sa maksimalnih devet bodova.

Mnogi su pred početak sezone smatrali da je jedini kandidat za prvo mjesto banjalučki Borac, a samo oni najhrabriji su kao jedno od mogućih iznenađenja spominjali tim iz predgrađa Bijeljine.

- S obzirom na to da je ekipa dosta izmenjena u odnosu na prošlu sezonu, ni mi nismo očekivali ovakav start. Išli smo iz utakmice u utakmicu, prihološki rasli i stekli samopouzdanje, koje će nam biti potrebno za nastavak prvenstva. Ne zanosimo se prvim mestom. Naš prvenstveni cilj u ovoj sezoni je da što pre obezbedimo opstanak, odnosno da budemo u gornjem delu tabele i plasiramo se u Ligu za prvaka - naglasio je šef stručnog štaba Sloge Dragan Mićić.

On je rekao da će se na kraju jesenjeg dijela prvenstva podvući crta i onda će se napraviti planovi za proljeće.

- Poznato je da će Liga biti skraćena i zbog toga što pre želimo da uplivamo u mirne vode. Atmosfera u ekipi je sjajna i za sada sve ide po planu - nastavio je Mićić.

Prema njegovim riječima, najveće zasluge za uspjeh kluba pripadaju predsjedniku Zlatku Krbanjeviću.

- Od njegovog dolaska klub je od 2014. do danas od šeste lige stigao do prve i svake godine je ulazio u viši rang. U našem kolektivu vlada porodična atmosfera, svi smo jedna velika porodica i možda je i to razlog uspeha. Nažalost, teren u Gornjem Crnjelovu ne ispunjava uslove za igranje prvoligaških mečeva, zato igramo na stadionu Mladosti u Velikoj Obarskoj, što znači da smo praktično svaki susret gosti - rekao je Mićić i dodao da se uopšte ne razmišlja o tome gdje bi se igralo ako slučajno postanu premijerligaši, mada je logičan izbor Gradski stadion u Bijeljini, koji koristi Radnik.

Najbolji strijelac ekipe prošle sezone u drugoligaškoj konkurenciji bio je Dragiša Komarčević.

- Od nas iz prošle sezone ostala su samo tri-četiri standardna prvotimca i stvarno bolji početak sezone nismo mogli poželeti. Svoj cilj imamo, a prvi mestom se ne zanosimo. Zar ne bi pomalo bilo glupo pomišljati i nagoveštavati titulu kada igramo u ligi u kojoj je i Borac, koji je sinonim za fudbal Srpske - rekao je Komarčević.

Biografija kluba

Sloga je osnovana 1961. godine i prije rata bila je stabilan član Semberske lige, da bi s radom prestala 1992. Klub je obnovljen 1999, a četiri godine kasnije postao je član Druge lige i tu je igrao tri godine. Sloga i imenjak Sloga junajted iz Bijeljine 2007. su se fuzionisali u jedan klub, nakon čega je ekipa iz Gornjeg Crnjelova praktično prestala da postoji. Rad kluba ponovo je zaživio 2010. godine, kada je priključen Drugoj opštinskoj ligi Bijeljina, grupa istok, i u njoj je igrao do 2014. kada je postala šampion. Naredne sezone Sloga je bila najbolja u Prvoj opštinskoj ligi Bijeljina, grupa istok, da bi već sljedeće godine postala prvak Četvrte lige, grupa Semberija. U sezoni 2016/17. bili su najbolji u Trećoj ligi, grupa istok, a prošle godine bez premca u Drugoj ligi, grupa istok, i postali su prvoligaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana