Bivši igrači pojačavaju Slogu

Dijana Dujić
Bivši igrači pojačavaju Slogu

Doboj - Rukometni klub Sloga, koja je zamrzla svoj status u Premijer ligi BiH zbog katastrofalnih poplava, ipak će biti domaćin i nastupiti na 46. međunarodnom TV turniru šampiona, od 19. do 23. avgusta. Dobojlije će za ovu priliku biti pojačane svojim nekadašnjim igračima.

Potvrdio je ovo predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović, koji je objasnio sa kojim će igračima šampion BiH iz 2011. godine nastupiti na turniru.

- Došli smo na ideju da se okupe svi igrači koji su u prethodnom periodu igrali za Slogu i da pod vođstvom Zorana Dokića nastupe na turniru. Pojačanja Sloge za ovu priliku biće Nikola Dokić, Tarik Međić i Bakir Buljugija, koji bi sa domaćim rukometašima trebalo da čine respektabilnu ekipu - rekao je Suljkanović.

Prema njegovim riječima, Stadion sportskih igara, koji je pretrpio ogromnu štetu tokom poplava, biće spreman do početka turnira zahvaljujući donatoru.

- Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) obavezao se da plati renoviranje stadiona. Biće napravljene svlačionice, krov, rasvjeta, a na obje tribine biće postavljene stolice. Tender je u završnoj fazi i traži se izvođač radova, a sve će biti spremno do početka turnira - rekao je Suljkanović.

Kao što je odranije poznato, na turniru će, uz domaćina,  nastupiti branilac titule Tatran Prešov iz Slovačke, Azoti Pulavi iz Poljske, prvak Turske Bešiktaš, reprezentacija Irana, prvak Afrike Esperansa iz Tunisa, Metaloplastika iz Šapca, te šampion BiH Borac m:tel.

- Mnoge ekipe koje smo zvali nisu došle zbog straha od epidemije. Možda sastav ekipa po imenima nije na nivou minulih turnira, ali smo sigurni da će i ove godine biti viđen vrhunski rukomet - naglasio je Suljkanović.

On je istakao da su u odnosu na prethodne godine troškovi turnira prepolovljeni.

- Troškove smo sveli na minimum. Reprezentacija Irana se sama ponudila da dođe. Oni će snositi sve troškove, od avionskog prevoza i viza do smještaja, tako da nas oni ništa ne koštaju - rekao je Suljkanović.

Početku turnira prethodiće tradicionalna Parada sporta,  a ova manifestacija biće prva koja se održava u poplavljenim područjima u RS i FBiH.

Smještaj

Veliki problem za organizatore turnira je smještaj, ali će ekipe biti smještene u Tesliću i okolnim mjestima u FBiH.

- Prošle godine su sve ekipe bile smještene u Doboju, a ove godine biće smještene van Doboja - rekao je Suljkanović.

Ulaznice

Sav prihod od ulaznica biće namijenjen za pomoć Rukometnom klubu Sloga, koji je ostao bez dresova, lopti i kompletne opreme.

- Dnevna ulaznica za tri utakmice biće dvije marke i na taj način ćemo pokušati da neka sredstva prikupimo i pomognemo Slogi. Prva ekipa neće nastupati iduće sezone, ali će se takmičiti mlađe kategorije. Ni oni nemaju opremu i nadamo se da ćemo od skupljenog novca uspjeti da im kupimo - rekao je Suljkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana