Bivši fudbaler Borca Siniša Dujaković sada Metalege iz Jajca: U Jajcu cijene moj kvalitet

Darko Pašagić
Bivši fudbaler Borca Siniša Dujaković sada Metalege iz Jajca: U Jajcu cijene moj kvalitet

Banjaluka - Debitant Metalege iz Jajca na startu Premijer lige BiH savladao je kao gost zenički Čelik sa 3:1, a junak pobjede bio je bivši fudbaler banjalučkog Borca Siniša Dujaković, koji je dva puta zatresao mrežu tima sa "Bilinog polja".

Prvo je u 45. minutu opravdano dosuđeni penal pretvorio u gol, da bi u samom finišu susreta postavio konačnih 3:1.

- Naravno da sam presrećan, kako svojom igrom, tako i nastupom cijele ekipe, koja je stigla do velika tri boda. Iako smo bili svjesni da je situacija u Čeliku loša nismo ni sanjali da na premijeri možemo na "Bilinom polju" stići do cijelog plijena - naglasio je Dujaković.

Naglašava da saigrače i njega neće opiti startni uspjeh, te da moraju uložiti mnogo truda kako bi ispunili primarni cilj - opstanak u eliti.

- Vjerujem da imamo snage za to, jer se kvalitetom izdvaja samo četiri, pet ekipa, a sve ostale su praktično u istom košu i o plasmanu će odlučivati nijanse - nastavio je Dujaković.

Već narednog vikenda Metalege na premijerligaškoj premijeri pred svojim navijačima dočekuje još jednog debitanta, Krupu.

- U pripremnom periodu od njih smo izgubili sa 1:2, ali to je bila druga priča. Polako ulazimo u formu i vjerujem da ćemo našim navijačima pružiti priliku da se raduju u duelu protiv Krupe - rekao je 25-godišnji fudbaler.

U Jajce je stigao u julu 2015. godine, ali cijelu proteklu sezonu je igrao kao pozajmljeni igrač Borca. Ovog ljeta mu je istekao ugovor sa Banjalučanima i sa Metalegeom je potpisao jednogodišnju saradnju.

- Ovdje cijene moj kvalitet i nije bilo razloga da ne ostanem. A da Jajčani nisu pogriješili pokazuju i moja dva gola na premijeri. Što se tiče Borca, u njemu sam ponikao, prošao sve starosne kategorije i zauvijek će ovaj klub zauzimati posebno mjesto u mom srcu. Žao mi je što nisam dobio pravu priliku, a zašto je tako treba pitati druge. "Crveno-plavima" želim da se brzo vrate u Premijer ligu, ali i da konačno izađu iz dugogodišnje finansijske agonije - dodao je Dujaković.

Na debiju u eliti BiH dres Metalegea je nosilo čak pet nekadašnjih fudbalera Borca.

- Osim mene tu su još Duško Sakan, Vukašin Benović, Dragoslav Stakić i Aleksandar Radulović. Dobro se slažemo, a kompaktnost vlada i u cijeloj ekipi, tako da ćemo ove sezone mnogima pomrsiti račune - istakao je Dujaković.

U drugom kolu koje se igra u subotu i nedjelju, 30. i 31. jula sastaju se: Vitez - Mladost, Metalege - Krupa, Radnik - Čelik, Sarajevo - Zrinjski, Olimpik - Željezničar, Široki Brijeg - Sloboda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana